TIL MINNE. (Foto: Adobe Stock / misjonsnytt.no)


Til minne om Ingunn Rui

Det er med stor sorg vi meddeler at vår medarbeider, Ingunn Rui, er død. Hun ble begravet fredag 25. mai i en fullsatt Gjerpen kirke. Pastor Dag Kristoffersen forrettet, og i minnesamværet deltok generalsekretær Øyvind Haraldseid med minneord fra Misjonskirken Norge.

Aud Ingunn Rui fra Skien, født 18. april 1957, døde brått 16. mai. Hun ble 61 år gammel.

Ingunn hadde utdanning innen media, kristendom og historie, blant annet fra Institute of Contemporary Christianity i London. Med bakgrunn som aktiv i misjonsmenighet og journalist i lokalavisa, ble hun fra januar 1985 ansatt som Misjonsbladets første formelt ansatte ansvarlige redaktør. I hennes redaktørtid kom bladet ut med 22 nummer i året. Den siste utgaven hun redigerte var i september 1998, hvor hun deretter hadde studiepermisjon fram til hun sluttet i januar 1999.

Hun var den som innførte datateknologien i redaksjonen, og hun var selv både journalist, fotograf og grafisk formgiver. Som redaktør la hun særlig vekt på misjonsstoff og besøkte selv alle feltene. De senere år som ansatt har Ingunn også bidratt med artikler og stoff til både Misjonsbladet og nettsidene. Hun leverte også artikler om vårt arbeid til andre aviser. Nøyaktig og kunnskapsrik har hun bidratt til å skape kvalitet og bredde i det som formidles til leserne.

Ved vår årskonferanse i 2004 presenterte hun sammen med Kjell Holmquist, historien om Misjonsbladets 100 år og Misjonsforbundets 120 år. Historie ble også hennes videre engasjement i vårt fellesskap. Fra samme år ledet hun arkivarbeidet i Misjonskirken Norge. Sammen med Ingulf Diesen og flere frivillige medarbeidere, var hun med å starte det systematiske arkivarbeidet, som i dag heter Historisk Arkivsenter. Hun var ansatt i en deltidsstilling for dette i Misjonskirken Norge.

Ingunn har sørget for at det i arkivlokalene på Ansgarskolen og ved Riksarkivet, finnes et rikholdig materiale av vår felles historie. Med hennes store engasjement for historie og misjon, stod Ingunn i spissen for dokumentarfilmene fra vårt arbeid i Kongo, Kina og Hong Kong. Disse ble utgitt på DVD i 2008. Hun har dessuten vært opptatt av den historiske arven etter misjonær Annie Skau Berntsen og Ingulf Diesen.

Med Ingunns bortgang har Misjonskirken Norge mistet en rotfestet og engasjert, dyktig og pliktoppfyllende, omsorgsfull og hjertevarm medarbeider. Hun vil bli dypt savnet. Våre tanker og bønner går til ektemannen Helge og den øvrige familien.

Vi lyser fred over Ingunn Rui sitt minne.

Av redaktør i Misjonsbladet, Trond Filberg – 29. mai 2018

Begravelsen for Ingunn Rui var i Gjerpen kirke, fredag 25. mai 2018. (Foto: Skien begravelsesbyrå)

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X