Ungdom som vinker med maling på hendene utenfor Vegårtun

REKORDDELTAKELSE: Rundt 370 deltakere og ledere deltok på Påske-Stagedive i Fyresdal og på Vegårtun i år. Over 15 menigheter var representert, fra Haugesund i vest til Oslo i øst.


Flere tok i mot Jesus på leir

– Jeg tror Stagedive er en utrolig viktig arena hvor ungdommene får et sterkt møte med Jesus, sier leirsjef Johanne Hartwedt Larsen. Hun kan fortelle at det var mange som tok i mot Jesus for første gang denne påsken. Noe hun selv også gjorde for 10 år siden.

Johanne hadde styringen på de rundt 170 deltagerne og lederne som var samlet på Vegårtun i Aust-Ager.

– Jeg sitter igjen med en stor velsignelse. Å få lov til å være med å bidra for at ungdommer skal få et møte med Jesus, på en leir hvor jeg selv tok i mot Gud for 10 år siden er stort. Da vet jeg at arbeidet jeg og de andre lederne legger ned kan ha stor innvirkning på ungdommene som kommer på leir.

Viktig arena

Det å være leder på leir kan være utfordrende og kreve en del tid og energi, og Johanne forteller at hun opplevde en Gud som ser hva vi trenger og gir styrke og hjelp når det trengs.

– Å få se «kule» 15 år gamle gutter som egentlig synes at det meste er teit, tine opp og lar seg rive med er utrolig givende. Jeg tror at Stagedive er en utrolig viktig arena hvor ungdommene får et sterkt møte med Jesus, men også får mulighet til å møte eldre personer som viser at det er kult å følge ham.


Se film fra Vegårtun:


Også i Fyresdal kan leirsjef Isak Voie og melde om sterke møter med Jesus og en vel gjennomført leir.

– Jeg var veldig spent i forkant av leiren. Jeg visste at leirstedet var fullt og vi var rekordmange. Leiren gikk veldig, veldig bra. I misjonskirkene er det mange bra tenåringer og en ledergjeng som står på og gir jernet for deltagerne sine. Som leirsjef hadde jeg minimalt å gjøre for alt fungerte så bra. Alle lederne tok ansvaret sitt og gjennomførte oppgavene sine utmerket.

«Influencer»

I Fyresdal talte Jonas Hompland fra Lista misjonskirke og Zoé Skjæraasen fra OKS Romerikskirken ut fra temaet «INFLUENCER». Om hvem vi påvirkes av, at Jesus vil påvirke oss og at han ga sitt liv for oss en gang for alle.

– Det var utrolig bra! Gud rørte ved mange ungdommers liv. Flere tok valget om å følge Jesus for første gang, og andre tok valget om å følge Jesus på nytt. Deltagerne strømmet til forbønnen under møtene. Som leirsjef så måtte jeg sitte igjen etter kveldsmøtet på søndagen og bare ta alt innover meg, det var så rått å være på leir. Det å få lov til å lede en leir som Stagedive med alle lederne som sto på var et privilegium. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på at det var en god leir, og det sender jeg bare videre til lederne.

Tekst: Rachel Elisabeth Olsen
Foto: Anders Padøy

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X