MISJONSLØP: Misjonsmarkedet og misjonsløpet på Liv & Vekst i nord, samlet i år inn mange tusen kroner til Jakobs hus i Colombia.


Løp og dåp i nord

Engasjerte misjonsløpere og velsmakende kaker på kafé Nikodemus, livlig ungdomsleir og dåp utendørs, kruttsterkt LaboraTROium og klar pinseforkynnelse, er noen stikkord fra årets Liv & Vekst i nord.

Deltagere og ledere kom reisende fra Øksnes og Andenes, Sommarøy og Kabelvåg, Ballangen og Brøstadbotn, Narvik og Bodø, Mo i Rana og Tromsø. I tillegg var det godtfolk fra Farsund og Stavanger, Vanse og Lista, Båstad og Hurum, Kristiansand og Trondheim.

I nord er det dessuten mange som går i en baptist- eller metodistmenighet eller en annen lokal forsamling, fordi det ikke er misjonsmenighet i nærheten. Enheten blant kristenfolket i denne landsdelen er derfor naturlig i mange lokalsamfunn. På pinsedagene på Evenskjer var de alle samlet for bønn og forkynnelse, lovsang og undervisning, fellesskap og vennskap.

Med handa på hjertet

Temaet for hele leiren var «Med handa på hjertet!». Ellen Merete Drønen og Viggo Klausen var leirens hovedtalere, og  de byttet på kveldsmøter og formiddagens laboraTROrium. Talerne hadde naturlig nok emner om Den Hellige Ånd siden det var pinse.

Ellen Merete delte bibeltekster og vitnesbyrd om hvordan Gud åpenbarer seg og bruk av nådegavene som Ånden gir, og på Pinseaften holdt hun seminar om å høre Guds stemme. På laboraTROriet 1. pinsedag var alle samlet og hørte Viggo fortelle om Den Hellige Ånd som gjøre troen levende – et liv med Jesus som ikke går ut på dato!

– Forkynnelsen har vært rett fram og balansert fra Bibelen, sier John Taylor. Sammen med kona Oline, har de stått i årelang tjeneste flere steder i Nord-Norge. Selv om de er rundt 80 år måtte de ta turen til Evenskjer også denne gang.

– Vi har vært med de fleste årene som Liv & Vekst i nord har vært, og det flott å se yngre generasjoner overtar, sier Oline.

Møtene gav mange inntrykk gjennom kreative formidlere, spennende innslag med professoren i spissen, et inspirerende lovsangsteam og gode muligheter for bønn og forbønn. En dedikert teknikergjeng sørget for at lyd og lys fungerte glimrende.

I år har også medarbeidere fra andre steder i landet bidratt. Kjøkkensjefer har vært ekteparet fra Farsund misjonskirke. Jonas fra Lista og Erik Tomin fra Trondheim stod for alle Tweens-samlingene, mens Linda fra Misjonskirken Stavanger og Marie fra Bodø samlet barna på SuperDuper. Linda hadde dessuten tatt med seg tre ungdommer fra hjembyen, Hanna, Inga og Elias, som gode medhjelpere.

Foto av Regine.

Regine var leirsjef på Stagedive nord.

Bevar hjertet! Gå til Jesus!

På Stagedive nord var det om lag 3o ungdommer og ledere. De er sammen med resten av leiren, men har egne samlinger og aktiviteter. Regine Trondsdatter Bjørnstad var leirsjef, mens Markus Kvavik vært hovedtaler. Han tok utgangspunkt i bibelteksten i Ordspråkene 4, 23, som sier vi skal bevare hjertet, fordi livet går ut fra det.

– Jeg snakket om at vi må passe på hva vi slipper inn i hjertene våre. Fordi det som kommer inn der er ofte det som «kommer ut» også, forteller Markus som det siste året har vært pastor i Frimisjonen i Tromsø.

-Det vi har i hjertet preger både hvordan vi tenker om oss selv og andre, og det påvirker hva vi sier og gjør, understrekte Markus. Han delte videre budskapet om at Jesus har betalt prisen for og ønsker at vi skal komme med alt grums, synd og vonde ting som er i hjertene våre til ham!

Mandag morgen hadde to av ungdommene bestemt seg for å bli døpt, og Viggo Klausen ledet dåpen ute, i regnvær og blåst, i en arm av Ofotfjorden.

Foto av dåp

Viggo Klausen døpte to ungdommer på Stagedive nord.

På lørdagen var det misjonsmarked og misjonsløp. Da samlet de inn penger til hjelpetiltaket for vanskeligstilte barn i Colombia. Om lag 40 000 kroner ble gitt og sponset for å hjelpe barna på Jakobs hus, som er et tiltak som Misjonskirken Norge støtter.

Tekst og foto: Trond Filberg

Misjonskirkene i Nord-Norge, sammen med Misjonskirken Norge og UNG, arrangerer Liv & Vekst i nord. I år var arrangementet 7.-10. juni i Evenskjer.

Gi gjerne en gave til det nasjonale arbeidet, som i år bidrar med økonomisk støtte for en prosjektstilling for Liv & Vekst i nord.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X