Sommerhilsen fra generalsekretæren

Med Bibelen på reisen

Sommer er ferietid, og mange reiser på leir. Og skal du på leir må du huske å ta med deg en rekke ting. Har du sett denne huskelisten før?

Husk å ta med:

– Sovepose
– Toalettsaker og håndkle
– Klær til inne- og utebruk
– Bibel og notatsaker
– Litt lommepenger til kiosk
– Godt humør og masse energi

På leir i Misjonskirken er Bibelen en av de ting vi ønsker at alle skal ha med. Bibelen er Guds ord til oss mennesker. Det er gode nyheter. Likevel er det mange som i sin hverdag opplever Bibelen som en tung og vanskelig bok. Språket kan være fremmed. Det er en bok med mange sider og deler av innholdet er ikke særlig fengende. Tid til å lese kan også være en utfordring i en travel hverdag. Mange sier det er lettere å lese Bibelen når man er flere som gjør det sammen.

Å lese i Bibelen er en måte å møte Gud på̊. Derfor er det er en viktig del av det å være kristen. Å lese i Bibelen styrker troen, kan være trøstende og kan hjelpe mot tvil. Mange mennesker forteller at Bibelen av og til taler direkte til dem og deres livssituasjon.

I undersøkelsen «Å tilbringe tid med Gud», En kvalitativ studie av unge voksnes bibelbruk, fra 2018, sier flere at «bibelgrupper, bibeltimer, god forkynnelse og kunnskap om Bibelens historiske og språklige sider kan gjøre Bibelen mer relevant og lettere å forstå».

Skal du på leir må du i alle fall ta med deg bibel i sommer. Men selv om du ikke skal på leir kunne du jo ta med deg en bibel og forsøke å lese litt – alene, eller enda bedre, sammen med dem du har rundt deg.

God sommer!


Tips

Dagens bibelord finner du på Bibel.no. Her finner du også et eget meditasjonsrom som tar deg gjennom fem punkter:

1.      Forberedelse – vi åpner oss for Herren

2.      Lesing – vi leser ordet

3.      Innlevelse – vi lever oss inn i Ordet

4.      Bønn – vi ber ut fra Ordet

5.      Handling – Ordet får konsekvenser

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X