Møte fra bilen i Cont - Romania

SPEIDERBESØK: Høsten 2019 besøkte speidere fra Misjonskirken Norge Speiderkorps arbeidet i Onesti, som de er med og støtter økonomisk. Her er de i Cont, hvor Cornel Pascu oversetter for korpsleder Haakon Rønnestad. Foto: Trond Filberg

Guds lys i Cont

For omtrent 15 år siden tente Gud et lys i Cont gjennom noen rumenske kristne.

I utkanten av vår by, Onesti, ligger landsbyen Cont. Det er en av de fattigste landsbyene i vårt område. De fleste familiene tilhører romafolket og lever i en ubeskrivelig fattigdom. Alle familiene i Cont heter Stanescu, og de har mange barn som sjelden går på skolen. De spør om penger, mat og klær. Det er vanskelig å la være å hjelpe, fordi vi kjenner hjemstedet.

Les også: Møter Jesus på sommerleir

For omtrent 15 år siden tente Gud et lys i Cont gjennom noen rumenske kristne. Evangeliet ble presentert. Noen familier tok i mot Jesus og åpnet hjemmet for forkynnelse av Guds ord. I starten var de ei lita husgruppe som vokste til de ble en enkel menighet. I 2009 organiserte alle evangeliske kirker i Onesti møter på Carom Stadion. Der var det mange fra Cont. De ble sterkt berørt av Jesus, og flere ble med i menigheten.

For seks år siden startet menigheten i Cont, med støtte fra noen kristne, å bygge en kirke. I adskillige år har bygget stått uferdig. På vinteren var det for kaldt til å være i kirken fordi det ikke hadde oppvarming. For et år siden ble dette ordnet, og med støtte fra noen venner i Danmark har vi denne høsten kunnet isolere kirken. Jeg reiser til menigheten i Cont flere ganger i året for å forkynne.

Det er alltid spesielt å se hvor begeistret de er for å høre Guds ord. De er en levende menighet, som ofte synger så høyt at vinduene dirrer.


Cornel Pascu

Av Cornel Pascu

Dorthe og Cornel Pascu er utsendte misjonærer fra Missionsforbundet i Danmark, i samarbeid og med støtte fra Misjonskirken Norge og våre menigheter.

Se også: Våre prosjekter i Onesti 

Onesti er formålet for årets julekampanje:

Giverinformasjon og link til giverside

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X