Christiane og Magne Feed

PÅ TOUCHPOINT-FESTIVALEN: Christiane og Magne Feed på Ansgarskolen, der de bidro i lovsangsarbeidet under årets Touchpoint-festival. 


Fra Touchpoint til menighetsliv

Misjonskirken Bryne opplever at Touchpoint bidrar til fornyelse av gudstjenestelivet og menighetslivet.

– Det har vært et overskuddsarbeid denne høsten, hvor vi har hatt dåp for første gang og flere har kommet til tro, forteller Touchpoint-leder Thomas Aas Pedersen om unge voksne- arbeidet på Jæren. Mange av de som nå leder gudstjenestearbeidet i Misjonskirken Bryne, har bakgrunn fra Touchpoint-arbeidet.

Ny sammenheng

Christiane og Magne er to av de som har tatt med seg engasjementet fra Touchpoint videre inn i lokalmenigheten.

– Vi følte oss hjemme her, vi trengte ikke «passe inn», forteller Christiane og Magne Feed om sitt første møte med Misjonskirken Norges unge voksne-arbeid. Første helga i november er de på Touchpoint-festival på Ansgarskolen, hvor over 80 unge voksne fra de ulike Touchpoint-avdelingene er samlet til en «minifestival». Her er det unge ekteparet fra Jæren engasjert i lovsangen, med henholdsvis sang og teknikk.

Christiane forteller at hun og mannen har vært med i Touchpoint Jæren helt fra starten. De var da bosatt på Brusand og var på leting etter en menighet de kunne finne seg til rette i. Etter tips fra en bekjent dro de på Touchpoint-møtet i Misjonskirken Bryne, og følte umiddelbart at dette var stedet for dem.

80 deltakere fra de fire Touchpoint-avdelingene var samlet på Ansgarskolen under årets Touchpoint-festival i starten av november.

– Da vi startet i Touchpoint visste vi lite om hva det ville si å være en «misjonskirke». Jeg hadde vært på møte i Lyngdal misjonskirke, men trodde det var en pinsemenighet, på grunn av møtestilen der, forteller Christiane. Hun hadde også lest om Salem Kristiansand og  «Misjonsforbundet», da hun gikk på skole i Kristiansand. Hun syntes det var interessant at menighetene hadde samvittighetsfrihet når det gjaldt dåp.

– Det appellerte til meg. Da vi hadde vært med i Touchpoint på Jæren en liten stund, ble vi med en gruppe fra Touchpoint og misjonskirkene på inspirasjonstur til Eaglebrook. Da lærte vi mer om hva en misjonskirke er, forteller Christiane. Etter noen år, da de hadde fått sitt første barn, tok de steget inn i lokalmenigheten i Bryne. Her er Christiane nå med i menighetstyret, og Magne har ansvar for teknikken i menigheten.

Menigheten heier

– Det er et arbeid som menigheten har vært stolt av, og de unge voksne blir heiet frem av de andre i menigheten. Det er kjempegøy at de kobler seg på menigheten. Vi ser også at gudstjenestene ligner mer og mer på et Touchpoint-møte i stil. Dette fordi menigheten har sett at vi har lykkes med noe i Touchpoint som de ønsker å videreføre inn i gudstjenesten, forteller Thomas Aas Pedersen.

Thomas er nå blitt hovedpastor i Bryne, og ser derfor et behov for å trekke seg mer tilbake fra Touchpoint-arbeidet.

– Vi har behov for nye hovedledere. Heldigvis har vi en fantastisk gjeng allerede, som tar ansvar og tar tak.

Av Rachel Elisabeth Olsen


Touchpoint er et et kristen arbeid i regi av Misjonskirken Norge og Misjonskirken UNG. Arbeidet retter seg spesielt mot studenter og unge voksne fra 18 år og oppover. Touchpoint sin visjon er å «nå mennesker som er borte fra Gud og menighet, og gjøre dem til etterfølgere av Jesus».

Se touchpoint.no


© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X