Gruppebilde av leirdeltakerne

STOR GJENG: Rundt 60 rumenske barn og ungdommer dro fra Onesti til sommerleir i Voronet i juni. Foto: Privat


Møter Jesus på sommerleir

Hvert år tar Dorthe og Cornel Pascu med seg barn og unge fra Onesti og nærliggende landsbyer, til det idylliske leirstedet i Voronet. Mange av barna har aldri vært på leir før.

Ekteparet Pascu er utsendt fra Det Danske Missionsforbund og støttes av Misjonskirken Norge. De bor i byen Onesti, nord-øst i Romania og har jobbet som misjonærer der siden 2006. De siste seks årene har de hvert år tatt med seg barn og unge fra arbeidet på sommerleir.

Mange tok i mot Jesus

Misjonskirken Norge støtter menigheten i Onesti slik at de har mulighet til å ta med barn og ungdom på sommerleir.

– Vi hadde en fantastisk uke på leir med deilig vær, forteller Cornel Pascu.

– Årets tema var «hvem er jeg?» og det dekket over flere spørsmål som hvorfor Gud skapte mennesket, syndefallet og Jesus som Guds løsning og hva det innebærer å være Jesu disippel i dag, forteller han videre.

Sommerleieren holdes på et flott leirsted i Voronet. Hvert år kommer det rundt 150 barn, unge og ledere fra hele landet hit, og rundt seksti av disse fra Onesti.

– Alle deltagerne ble delt inn i grupper, og både på gruppesamlingene og fellesmøtene kunne vi merke hvordan våre barn og ungdommer sugde til seg det som ble undervist, forteller ekteparet Pascu med et smil. Seksti ungdommer valgte å ta imot Jesus i løpet av leiren.

Ungdom dramatiserer undervisningen

Leirens tema var «Hvem er jeg?» og de unge fikk lære om skapelsen, syndefallet og om det å være en disippel

Viktig støtte

– Flertallet av barna vi tar med oss har aldri vært på leir før, så det ble en kjempestor opplevelse for dem. Mange av dem kommer fra fattige familier og ville ikke hatt mulighet til å delta uten støtte, forteller hun og takker for bidraget fra Norge.

Ekteparet Pascu forteller at de er svært takknemlige for den økonomiske støtten, som gjør det mulig å dra med en så stor gruppe.

– På vei hjem igjen spør alltid ungdommene håpefullt «kan vi dra igjen neste år?». Så det er veldig populært og skaper et godt samhold i gruppa. Hvert år har Gud vært med oss og beskyttet oss fra ulykker og sykdom, og vi ber om muligheten til å fortsette å ta med barn og unge på leir der de kan møte Jesus, avslutter Dorthe.

Av Naomi Curwen

Leirdeltakerne i spisesalen

De fleste barna var på leir for første gang. Mange kommer fra fattige familier. Her fra spiseområdet hvor deltakerne fikk servert god mat og faste måltider.

Arbeidet i Onesti er formålet for Julekampanjen 2019. Vi samler inn til julegaver, barneklubber og sommerleir, via vår søsterkirke i Romania.

Les mer på mknu.no/julekampanje

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X