Håkon Fagervik med team, med gitarer ved Frelsesarmeens julegryte på Prix butikk

STØTTET FRELSESARMEEN: På varehuset i Vadsø fikk Håkon Fagervik og teamet plass ved julegryta til Frelsesarmeen. Dette var med å gi dem et ekstra løft denne dagen. Foto: Privat


Sterke vitnesbyrd i Finnmark

Håkon Fagervik har de siste ukene vært på omreise i nord, og tar med seg sterke opplevelse tilbake til Bønnesenteret i Levanger.

– Jeg elsker Finnmark. Jeg og min familie bodde fem år i Berlevåg da jeg var forstander i misjonsmenigheten der og vi tapte vårt hjerte til folket der oppe, forteller Håkon Fagervik.

Fagervik leder stiftelsen Nordic Harvest Mission, en stiftelse med fokus på bønn og evangelisering. Misjonskirken Norge har fått støtte rundreisen i Finnmark med 10 000 kroner.

Mirakuløst helbredet

Teamet som har vært i Finnmark de siste ukene, har hatt gatemøter, sunget på institusjoner og kjøpesentere og vi vært rundt på mange steder med gitarene. De har hatt møter i Kirkenes, Tana, Varanger, Vadsø og Alta. Mye av tiden bodde de hos saubonden Arild Kero og kona Ann-Elise i Varangerbotn, venner av Håkon gjennom 40 år. De fikk også besøke Olaug Seljenes fra Austertana misjonsmenighet.

– En ting som er spesielt med møtene i Finnmark er at jeg får oppleve mange helbredelser. Også denne gangen var det slik. Samtidig møter jeg folk med sterke vitnesbyrd, om at helbredelsene holder hos de som har blitt bedt for tidligere. Så dette er nåde fra Gud. Man ber for så mange hvor det ikke skjer noe, og da er gleden ekstra stor når de du ber for opplever å bli helbredet. I Alta har en hel familie kommet til Gud etter at en dame ble mirakuløst helbredet fra kreft. 11 personer ble døpt i etterkant av dette underet, som Gud gjorde for to og et halvt år siden. Vi har også denne høsten sett mennesker ta imot Jesus i møtene og mange har blitt møtt av Gud på andre måter.

Evangelist blant samer

Med på turen hadde Fagervik med et team fra Bønnesenteret, med blant annet Leif Johny Johannesen og Nils Anders Bueng. Nils har bakgrunn fra rusmisbruk, men forandret livet etter rehabilitering på Evangeliesenteret.

– Der ble han frelst og var i rehabilitering, før han kom til meg som et ettervern, forteller Håkon Fagervik.

– Han reiste med meg i tre år før han startet sin egen tjeneste som same-evangelist. Nils kommer fra Kautokeino og Gud bruker han sterkt i Finnmark. Han har samisk som sitt morsmål og kjenner kulturen ut og inn. Han bor her på Levanger er mye med oss på Bønnesenteret og reiser ut herfra.

Takknemlig

– Det er ikke store forsamlinger der opp og korona-situasjonen er også et hinder, selv om det har vært lite smitte i Finnmark. Denne gangen var vi opp mot 60 personer på det største møtet, men på de fleste møtene var vi rundt 20 personer, forteller Håkon, som videre beskriver denne delen av arbeidet som et «underskuddsprosjekt», rent økonomisk, for stiftelsen.

– Tusen takk for denne støtten til noen av de mest unådde områdene i landet vårt. Gaven fra Misjonskirken Norge var et godt bidrag til at de kunne ha disse møtene denne høsten, avslutter Fagervik.

Jente med jordrake i Granizal

Håpet i Granizal

Gi håp og bedre livsvilkår for mennesker på flukt i eget land, ved å bidra i årets julekampanje!

  • Gi via Bidra.no
  • Vipps til 117008 eller til kontonr 3000 15 10300.
    Merk da gaven «Julekampanjen».

Les mer på mknu.no/julekampanje.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X