Trenger vi The Send?

Misjonskirken UNG er en av organisasjonene bak arrangementet The Send som skjer i juni 2022. Den senere tid har det vært debatt i media om arrangementet er bra eller ei for ungdommene. Svein Aksel G. Nakkestad er trygg på arrangementet og oppfølgingen av ungdommene.

Blogg av Svein Aksel G. Nakkestad, daglig leder i Misjonskirken UNG


Den 7. november i år hadde Hans Eskil Vigdel et interessant innlegg om The Send i Vårt Land. Han skriver: «Jeg skulle ønske at jeg selv hadde trygge voksne forbilder rundt meg som var en brems da jeg som ung ofret alt for altoppslukende visjoner formulert av andre». Dette er en utfordring som ligger der både til oss som ledere i menighet og organisasjoner, og til oss som har bikket godt over ungdomsalder.

Balansere disippelskapet

Unge mennesker trenger voksne mennesker som både kan vise omsorg, lytte og gi motstand. Disse er det dessverre for få av. Det kan være at voksne snakker seg selv ut av hva de kan bidra med. Det kan også handle om det Edin Løvås advarte sterkt mot: småborgerligheten. Vi vil heller ha fredagstaco på hytta, enn grandis med ungdommene.

Edin hevdet med rette at en disippel er en person som er forent med Kristus og Hans interesser i verden. Jeg tror vi i for stor grad har delt disippelskapet i to de senere tiår. At fokuset har blitt for mye på «forent med Kristus», mens den andre delen er blitt forsømt. Jeg opplever at The Send er en mulighet til å få balanse i disippelskapet igjen.

Les også: Planlegger store samlinger i 2022 – The Send og Gi Jesus Videre >>

For 20-30 år siden var det nok en del miljøer med for mye utfordring og press. I dag tror jeg pendelen har svingt over til for lite snakk om å følge Jesus og dele «Hans interesser i verden». Det er utålelig at mennesker blir brent av ytre press fra usunne ledere. Det er også utålelig at det finnes unådde folkeslag 2000 år etter at Jesus gav misjonsbefalingen. Hvor mange ungdommer får høre om det i dag? Det finnes mange oppgaver som ligger på Guds hjerte og der Jesus står klar til å lede vei.

Følger opp ungdommene

Unge mennesker trenger å finne sin vei i det å vandre med Jesus i «Hans interesser i verden». Til det trengs The Send, og til det trengs flere voksne som kan være trygge medvandrere.

I Misjonskirken UNG gjør vi det vi kan for å gi de unge menneskene som skal på The Send en trygg oppfølging. Vi legger leiren Across for dem som er i alderen 16-20 år direkte i tilknytning til The Send. Det gjør at vi får god tid til samtaler med mange av de som har vært deltakere. Videre så har alle ungdomsarbeidere lokalt en ungdomskonsulent som skal følge dem opp.

De siste årene har jeg lært å kjenne mange av lederne for organisasjonene bak The Send. De gjør meg trygge på at det også i andre organisasjoner er sunne strukturer og planer. Det som alle organisasjonene trenger, er likevel det Vigdel løfter opp: trygge voksne.

Kanskje du skal bli med på The Send som en av de trygge voksne?

Fakta om The Send

The Send Norge skjer lørdag 25. juni 2022 i Telenor Arena, Fornebu. The Send er initiert av Youth With a Mission (Ungdom i Oppdrag). The Send Norge er et tverrkirkelig arrangement som 23 ulike norske organisasjoner foreløpig har stilt seg bak. Misjonskirken UNG er en av disse. Andre er blant annet Ungdom i Oppdrag, FAbu (Frelsesarmeen), UNGbaptist, Laget, Tenoase, NLMung, Pinse Ung, acta normisjonen, Åpne Dører, Bibelselskapet, Misjon Uten Grenser og Navigatørene. Se alle >>

Målet er å samle unge kristne fra Norge og hele Nord-Europa til lovsang, bønn og forkynnelse, og samtidig invitere deltagerne til å bli med å gi evangeliet til nabolag og til steder i verden hvor historien om Jesus ikke er kjent, samt utfordre til samfunnsengasjement, handling for verdens fattige og til bibelengasjement og bønn. Alle som ønsker vil få tilbud om oppfølging i etterkant.

thesend.no >>

Hvem er Jesus?

Tirsdag 30. november arrangerte The Send et Pre-Rally i Filadelfiakirken Oslo. Hovedtaler var pastor Siri Iversen som talte om hvem Jesus er for oss. Hun startet talen med bibelteksten i Hebreerbrevet 1, 1-3. Siri er dessuten en av hovedtalerne på hovedarrangementet The Send i juni 2022 på Fornebu.

The Send Pre-Rally ble strømmet live og kan sees på YouTube >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X