THE SEND: Loren Cunningham forkynte da The Send ble arrangert i Brasil i februar i fjor. Nå kommer The Send til Norge med Misjonskirken UNG som partner. (Foto: The Send)


Planlegger store samlinger i 2022

Neste år planlegges to store, felleskirkelige arrangementer i Norge med fokus på misjonsbefalingen og gi evangeliet til barn og ungdom. Misjonskirken UNG er engasjert i både The Send og Gi Jesus Videre.

The Send: 25. juni 2022 kl. 10:00-22:00 i Telenor Arena, Fornebu i Bærum.

Gi Jesus Videre: 28.-29. oktober 2022 i konferansebygget Q42, Kristiansand.

Svein Aksel Nakkestad (Foto: misjonsnytt.no)

Oppfylle misjonsbefalingen

– I The Send står et svært bredt sammensatt fellesskap av kristne organisasjoner sammen om det aller viktigste: Misjonsbefalingen. Sammen ønsker vi å se unge kristne si «nei» til likegyldighet og passivitet og si «ja» til å bli sendt hvor som helst og når som helst for å se misjonsbefalingen bli oppfylt, forteller Svein Aksel G. Nakkestad, daglig leder i Misjonskirken UNG.

Ungdom i Oppdrag har tatt initiativ til å arrangere The Send i Telenor Arena, og de har så langt fått med seg over tjue andre kristne organisasjoner som samarbeidspartnere. En av disse er Misjonskirken UNG.

– Det er lett å stille seg bak denne invitasjonen! Vi kommer mest av alt til å bidra som medarrangør ved å rekruttere deltakere og frivillige medarbeidere, sier Svein Aksel.

– Dette er vår tid

Andy Byrd, YWAM.

– Jeg glemmer ikke mitt første besøk i Norge, da jeg hørte om Hans Nielsen Hauge og hans påvirkning i Norge, og for hele verden som misjonsnasjon. Vi ser til Norge og Europa med forventninger om at Gud kan gjøre noe nytt. The Send ønsker å tjene og forsterke det som Gud allerede gjør i Europa. Dette er vår tid for evangeliets skyld, å nå ut til alle som ikke kjenner Jesus, sier Andy Byrd i sin appell for The Send i Norge.

Andy er en del av ledelsen ved University of the Nations, YWAM Kona. Han har arbeidet med YWAM i mange år og reiser til nasjonene for å kalle unge mennesker til åndelig oppvåkning og Kristus-sentrerte liv.

The Send ble arrangert for første gang i Florida i 2019 og i februar 2020 var The Send i Brasil. Så satte pandemien en stopper for konferanser etter dette, men nå planlegges arrangementet i Kansas City i USA, Argentina og Norge.

The Send Norway skal skje lørdag 25. juni 2022 i Telenor Arena, Fornebu. Over tjue organisasjoner står bak invitasjonen. Foto: Magnus Løvrød, Ungdom i Oppdrag.

Engasjerer for fire «misjonsfelt»

Andreas Nordli, UiO. (KPK-foto)

På The Send i Norge vil hver enkelt deltager bli utfordret til å involvere seg på minst ett av fire «misjonsfelt»; skoler og studiesteder, i sine nabolag, blant vanskeligstilte barn eller på steder i verden der historien om Jesus er ukjent. I tillegg blir de utfordret til bibelengasjement og bønn.

Med tilbud om umiddelbar oppfølging, vil deltagerne kunne få hjelp i sin personlige prosess, og veiledning om hvor de kan aktiviseres til engasjement.

– På denne måten kobler vi kallet til kristen tjeneste med praktiske steg og oppfølging til de ulike «misjonsfeltene» som skal presenteres, sier Andreas Nordli, leder for Ungdom i Oppdrag. The Send er derfor ikke bare et tolvtimers arrangement, men et langvarig engasjement.

Gi Jesus Videre får besøk fra Orange

I november 2019 ble Q42 i Kristiansand fylt med ledere og menighetsmedarbeidere i barne- og ungdomsarbeidet, pastorer og ansatte i kristne organisasjoner. Arrangementet skulle igjen vært gjennomført i 2021, men komitéen har bestemt at Gi Jesus Videre (GJV) skal skje 28.-29. oktober 2022 i Q42.

Les artikkel om GJV og hva som skjedde i 2019 – klikk her.

Kirsten Ivy (Foto: Orange)

– UNG har et massivt ansvar i Gi Jesus Videre. Vi kommer derfor ikke til å gå tungt inn på arrangementssida i The Send, forklarer Svein Aksel. Han er nå er leder for Frikirkelig Barne- og ungdomsunion (FBU) som arrangerer GJV. Misjonskirken UNG, FriBU og UNGbaptist er blant organisasjonene som står bak FBU. Linda Andernach Johannesen er prosjektleder for arrangementet.  Gi Jesus Videre er en praktisk konferanse med undervisning om det å disippelgjøre den neste generasjon.

Det er allerede bekreftet at Kirsten Ivy og Reggie Joiner fra Orange USA vil delta. Kirsten er lederen for Orange, og hun var med å skape «Bare en fase-prosjektet». Reggie er grunnleggeren av organisasjonen som UNG har et nært samarbeid med. Før Orange startet i 2006, var Reggie med å starte menigheten North Point Community Church med Andy Stanley. GJV har dessuten fått ja fra Stagedive Live som vil lede sangen på konferansen neste år.

Av Trond Filberg

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X