VEGÅRTUN: Byggingen av den nye aktivitetshallen på Vegårtun leirsted er i rute og skal være ferdig til jul. Fra venstre: generalsekretær Siri Iversen, daglig leder i UNG, Svein Aksel Nakkestad, styreleder for leirstedet, Per Erik Kaasa, byggeleder i Lindal Hus, Erling Myre, og pastor Jens Kåre Lindal i Vågsbygd misjonskirke. (Foto: Trond Filberg)


Hallen har fått tak på Vegårtun

Tirsdag denne uka var det kranselag på Vegårtun leirsted. Den nye aktivitetshallen har nå fått taket på plass.

I begynnelsen av september hadde stabene sentralt i Misjonskirken Norge og Misjonskirken UNG, samling på Vegårtun leirsted. Med et fantastisk vær, et hjertelig vertskap og et leirsted som bød på det beste, kunne de ansatte både nyte bade- og båtliv, deilig mat, åndelig og sosialt samvær. Et godt sted for å forberede høstens arbeid.

En av dagene fikk de ansatte omvisning i lunsjpausen, mens arbeiderne fra Lindal Hus AS tok seg en pause. Styreleder på Vegårtun, Per Erik Kaasa, og byggeleder Erling Myre i Lindal Hus, fortalte om byggeprosessen og hvordan den nye hallen skal innredes. Det blir om lag 440 kvadratmeter for aktivitetene. I tillegg er det om lag 200 kvadratmeter til blant annet ny kiosk, garderober, energiproduksjon, lager og tømmestasjon for campingtoaletter. Det er lagt vekt på både miljøhensyn og vedlikeholdsfordeler.

Bilder fra september 2022

Takstein legges ut på den nye aktivitetshallen. (Foto: TF)

Tirsdag 6. september var det kranselag. (Foto: Laila Løwe)

Aktivitetshallen er på om lag 670 kvadratmeter (Foto: TF)

Klikk på bildene for større versjon.

Omvisning 1. september for ansatte i UNG og MKN. (Foto: TF)

Per Erik Kaasa (t.v.) og Erling Myre fortalte om hallen. (Foto: TF)

Den nye hallen skal være ferdig i slutten av året. (Foto: TF)

Inngangspartiet til spisesalen i hovedbygget. (Foto: TF)

Vegårtun leirsted ligger i Vegårshei. (Foto: TF)

Den nyoppussede møtesalen i hovedbyggets andre etasje. (Foto: TF)

Leirstedet brukes flittig

Laila S. Løwe

Siden to vellykkede uker med bibelcamping i sommer, har flere misjonskirker besøkt leirstedet og arrangert sine menighetshelger. Sist ut var Flekkerøy misjonskirke, Vågsbygd misjonskirke og Misjonskirken Lyngdal. I tillegg hadde Misjonskirken Speiderkorps sin korpsleir her i juni, og  i august ble speidernes Falkeleir gjennomført på ei av øyene på vannet Vegår.

Laila S. Løwe, som er daglig leder på leirstedet, inviterer gjerne flere misjonskirker, grupper og enkeltpersoner til å benytte leirstedet. De har over 200 sengeplasser fordelt i flere internater og åtte leiligheter.  Med den nyoppussede møtesalen som har fått nytt lydanlegg, ligger alt til rette for gode opphold på Vegårshei. Vegårtun leirsted eies av et trettitals misjonskirker, Misjonskirken UNG og Misjonskirken Norge.

Av Trond Filberg

Vegårtun fikk UNG-prisen 2022

Les mer om prisen >>

Følg med på Vegårtuns nettside

Hva skjer på Vegårtun leirsted >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X