COLOMBIA: Emilie Gule Karlsson (21) og Angie Vasquez (24) skal dette skoleåret være med i misjonsarbeidet. (Foto: Naomi Curwen)


Nye volontører i Colombia

Emilie og Angie er nye volontører for Misjonskirken Norge. Dette skoleåret skal de bo i kystbyen Barranquilla og arbeide med våre langtidsmisjonærer.

Emilie Gule Karlsson (21) er allerede på plass i Barranquilla, og Angie Vasquez (24) har utreise om få dager. Det er første gang på mange år at volontørene skal bo i Barranquilla i stedet for Bogota. Våre misjonærer i Colombia, Elisabeth og Roberto, bor i og arbeider ut fra Barranquilla, og Emilie og Angie skal jobbe tett med dem, være med i det lokale ungdomsarbeidet i menighetene og bidra i diakonale prosjekter. Akkurat hvilke oppgaver de skal være engasjert i blir de enige med misjonærene og våre colombianske medarbeidere om, når de har kommet seg litt mer på plass.

Velsignet av utsendermenighetene

Emilie og Johnny i utsendelsesgudstjenesten i Fevik misjonskirke. (Foto: privat)

Søndag 28. august hadde Fevik misjonskirke sendegudstjeneste for Emilie. Menigheten skriver på Facebook at det er en stor glede å være med å sende henne ut som en velduft for Jesus Kristus. De fryder seg over at Gud reiser opp nye, unge mennesker som ønsker å tjene Herren! Bodil Eskedal forkynte i gudstjenesten om å vandre i Guds kraft og tok utgangspunkt i livet til Timoteus og kong David. Begge fikk høre at de var for unge. Men som Paulus sa til Timoteus: «La ingen forakte deg fordi du er ung». Pastor Johnny Eskedal ledet forbønnen for Emilie, som ble en kristen gjennom barne- og ungdomsarbeidet i menigheten i Fevik.

Mandag 29. august satt Emilie på flyet til Colombia, og nå er hun vel fremme hos Elisabeth og Roberto. Emilie har gått på Ansgar bibelskole og har fullført ett år i teologi på Ansgar høyskole. Hun har et stort hjerte for barn og unge, vært smågruppeleder, jobbet frivillig i Kirkens SOS og er god i møte med mennesker som står i vanskelige situasjoner.

Les mer om misjonsarbeidet i Colombia >>

Søndag 4. september markerte Oslo misjonskirke Betlehem utsendelsen for Angie Vasquez. Hennes familie var til stede, og gledet seg over markeringen. Pastor Per Noreng intervjuet Angie, og hun fortalte om Guds kall til henne om ikke bare leve for seg selv, men for Jesus og for mennesker rundt seg. Misjonskonsulent Naomi Curwen fortalte om tjenesten volontørene skal ha i Colombia, før alle bad for Angies utreise og tjeneste. Hun vil være på plass i Barranquilla i midten av måneden.

Angie har hatt en drøm om Colombia i mange år og skulle egentlig reist ut i fjor. Av ulike årsaker måtte planene utsettes, men nå er alt klart for volontørtjenesten. Angie er født i Colombia og bodde mange år i Spania før hun og familien flyttet til Norge. Hun har vært elev ved Ansgar bibelskole og har en bachelor i markedskommunikasjon. Det siste året har hun blant annet jobbet i Abildsø menighetsbarnehage, som tolk – og tatt kurs i teologi i regi av en menighet i Bogotá.

Av Naomi Curwen og Trond Filberg

Pastor Per Noreng og misjonskonsulent Naomi Curwen (t.h.) ledet forbønnen for Angie Vasquez under utsendelsen sist søndag i Oslo misjonskirke Betlehem. (Foto: Trond Filberg)

Lenke til Instagram – skann QR eller klikk på banneret >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X