Foto av to personer som ber.

BØNN I JANUAR: I starten av året samles mange kristne til bønn. (Foto: Illustrasjon Stock lisens misjonsnytt.no)


La oss be med og for hverandre

Er det en bønnevekkelse på gang? Ved inngangen av det nye året inviterer mange menigheter til bønn, både i egne lokaler og til felleskirkelige samlinger.

Av Trond Filberg, redaktør i misjonsnytt.no

Flere misjonskirker, som på Flekkerøy og Lista og i Bodø starter året med bønnedager og bønnemøter. I flere byer er det felleskirkelige bønnemøter, så som i Trondheim, Oslo og Bodø. I slutten av januar kommer både den internasjonale bønneuken og bønne- og fastehelgen i Misjonskirken Norge.

Siri Iversen. (Foto: Trond Filberg)

– I år som i fjor inviterer vi alle lokalt og sentralt i Misjonskirken Norge, til å sette av den siste helgen i januar til bønn og faste. Vi trenger å sette av konsentrert tid til å søke Gud. Vi trenger å søke hans ansikt sammen som kirkesamfunn. Om enn vi er på hvert vårt lokale sted, gjør vi det samtidig, oppfordrer generalsekretær Siri Iversen.

Se filmer med undervisning om bønn og faste >>

I fjor var det flere misjonskirker som inviterte til en tilsvarende helg, og tilbakemeldingene ble svært gode. Nå oppfordres både enkeltpersoner, familier og menighetene til å være med i felles bønn. Faste kan være fremmed for mange. Det er derfor tilgjengelig både undervisning og veiledning for hvordan man kan faste, enten det er fra mat eller en pause fra sosiale medier eller aktiviteter, for i stedet å bruke tiden i bønn.

Felleskirkelige samlinger er et signal i byen

I starten av januar står ni av frikirkene i Trondheim sammen om arrangementet «Uke 1 – Først av alt» Sammen for Trondheim.

Tarjei Cyvin (Foto: Trond Filberg)

– Vi gleder oss over det gode felleskristne klimaet i Trondheim. I samlingene ønsker vi å markere en himmelvendt start på 2024! Vi tror dette er viktig både for menighetene og for byen, sier Tarjei Cyvin til misjonsnytt.no. Han er pastor i Trondheim misjonskirke, leder komitéen for Sammen for Trondheim-arrangementene og styreleder i Nasjonalt Bønneråd.

– For den enkelte menighet er det bra å kjenne at man er del av et større oppdrag, og for folket i byen betyr det mye å se at vi kristne kan stå sammen. Ja, Jesus ba jo også om det i sin yppersteprestelige bønn, at vi må være ett «for at verden skal tro», sier Tarjei.

– Bønn er noe av det aller viktigste, både i vårt personlige kristenliv, men også for oss som kirke. Bønnefellesskapet med Gud holder den åndelige livsstrømmen ved like, og er av avgjørende betydning om vi skal få se det vi drømmer om for våre lokalsamfunn og for landet, sier Tarjei. Han minner om at før alle vekkelser og bevegelser fra Gud gjennom kirkehistorien har det vært bønn.

– Denne gangen vil ikke være et unntak. Vi merker at det er en gryende bønnevekkelse over landet, og det er flott å kunne koble seg på dette og starte et nytt år med bønnefokus også i Trondheim, sier Tarjei.

Bønneuken for kristen enhet i januar

Fra 18. til 25. januar avholdes Bønneuken for kristen enhet. Da kommer kristne fra rundt 120 land til å stå samlet i bønn. Det er verdens største økumeniske mobilisering.

Ester Madelen Lorentzen (Foto: Gjermund Øystese,  Norges Kristne Råd)

– Et nytt år er for mange av oss et symbol på ny start. Likevel er det med et bakteppe av en verdenssituasjon preget av store og mørke kriser som vi nå trer ut av fredens høytid, og inn i det nye året, skriver Ester Madelen Lorentzen i et innlegg om bønneuken. Hun er teologisk rådgiver i Norges Kristne Råd.

– Midt i alt dette minnes jeg Jesu ord: «La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!» (Johannes evangelium 14, 1). Det var nettopp ned til mørket Jesus kom. Han kom som verdens lys, fordi det trengtes lys. «Det er ikke de friske som trenger lege, men de syke. Jeg er ikke kommet for å kalle rettferdige, men syndere til omvendelse» sa Jesus i Lukas 5, 31-32.

Til den Gud som ser oss, kjenner oss, lever seg inn i vår virkelighet og elsker oss til døden kan vi vende oss og rope om hjelp. I mobiliseringen for bønn ligger det håp. Sammen, som et stort fellesskap av søsken i Kristus, kan vi i erkjennelse av vårt behov for nåde og helbredelse, åpne våre hjerter for Gud og for hverandre, skriver Ester Madelen.

Les hele artikkelen >>

Hva skjer i bønn?

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X