PÅSKE STAGEDIVE: Powerstation på årets påskeleir i Fyresdal. (Foto: Elias Havaas)


Mange søkte Gud på påskeleirene

I påska ble det arrangert to påskeleirer i regi av Misjonskirken UNG. 550 ungdommer og ledere deltok! 250 var på Vegårtun leirsted og 300 på Fyresdal kurs- og leirsted.

Av Isak O. Voie, daglig leder i Misjonskirken UNG

På påskeleirene var to av våre lokale pastorer med. Malin Malmgren Johannessen, pastor i Skien misjonskirke, var leder-leder på leiren på Vegårtun leirsted. Hun tok med seg familien sin på leir. Daniel Brændeland, pastor i Flekkerøy misjonskirke, var leder-leder på leiren i Fyresdal. Leder-leder er en leder som har som funksjon å være tilgjengelig for lederne for samtale og forbønn. Etter leirene skrev de hver sin rapport om det de hadde vært med på. De kan du lese her:

Pastor Malin Malmgren Johannessen:

Køen for forbønn var lang!

Rapport fra Stagedive på Vegårtun 2024! For en leir, fantastiske ungdommer og herlige ledere. Spesielt takk til leirsjef Josefine Akselsen og resten av komiteen for en vanvittig god jobb og ikke minst til Jesus! For en konge vi har. Han har satt grunntonen for Stagedive 24!

Vi er så imponerte og fulle av beundring over alle som er med og bidrar på ulike vis, og over hva Jesus gjør i vår ungdomsgenerasjon. La oss fortsette å gjøre leir, inspirere og utruste ungdommene til å følge Jesus midt i deres hverdag. Et sterkt øyeblikk da vi sang «Kong Jesus» i dag og det dirrer av Guds nærvær i rommet, selv når ungdommene var trøtte etter en vellykket døgning.

Delekvelden ble sterkt. Flere ungdommer vitnet om at det var på Stagedive de hadde valgt å følge Jesus! WOW! Det gir gåsehud. Og allerede fra første kveld måtte vi få inn flere forbedre for køen var laaang (det var spesielt mange gutter i køen).

Når ungdommene løfter hender og synger: «Jeg skammer meg ei over korset som ble friheten for meg». Da kjennes håp for neste generasjon. La oss heie dem frem, be for dem, bli med på leir og ungdomsmøter lokalt, la oss være tilgjengelig for samtale og backing. Det betyr med enn du aner. Stagedive 2024 har satt dype spor!

Pastor Daniel Aas Brændeland:

Hundrevis av ungdommer søkte Gud!

Hei venner! Nå er jeg på bussen på vei hjem fra Stagedive Fyresdal med ungdommer fra Flekkerøy misjonskirke. Jeg vil bare skryte uhemmet av leirsjef Runar Furre og komitéen av ungdomsarbeidere og pastorer fra menighetene. Stagedive er det noe av det beste misjonskirken gjør! En skikkelig heiekultur, hvor forsøk applauderes, hvor å satse og derfor kanskje drite seg ut er trygt og hvor små og store steg i tro legges til rette for.

Overskriften fra dagene på Stagedive Fyresdal tror jeg må være «forbønn». Fra første kveldsmøte var det stor pågang fra ungdommene, og ledere og hjelpeledere ble kasta ut i oppgaven om å be for ungdommene. Tenk at hundrevis av våre unge har søkt Gud og hans inngripen i sine liv og velsignelse over sin vandring med Jesus!

I år fikk jeg være leder-leder. Jeg syns alle pastorer bør få oppleve Stagedive. Vil du være lederleder neste år? Det syns jeg du skal vurdere!

Unge tar standpunkt på leir

Forskning gjort av Roald Zeiffert ved Høyskolen for ledelse og teologi (HLT) viser at leirarbeid er blant topp tre grunner til at ungdommer tar et tydelig standpunkt for Jesus. Hvert år ser vi flere ungdommer får møter med Jesus og tar valget om å følge Ham. Dette arbeidet er utrolig viktig, og det vil vi fortsette med å gjøre best mulig.

Ungdommene på leirene våre trenger at også godt voksne blir med på leir. Det trengs praktisk hjelp, forbønn og samtale, voksne til å være med å leke, eller bare at vi har trygge voksne til stede. Kanskje er det en utfordring du eller din smågruppe kan ta?

Takk til alle som har bidratt på leirene. Takk til alle som har sendt barna sine på leir. Takk til alle som har vært hjemme og bedt for leirene. Og takk til Jesus for det Han gjør!

Isak

Bli med på ungdomsleirene som kommer! Se mer informasjon og lenker for påmelding >>

  • 7.-9. juni: Ansgarfestivalen, Kristiansand
  • 21.-24. juni: Stagedive nord
  • 10.-14. juli: Camp Stagedive, Jump Stagedive og Across, Stavern

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X