TSP PODDEN: Sveinung Lorentsen (midten) var gjest i den ferske episoden i podkasten sammen med Siri Iversen og Torben M. Joswig. (Foto: Thomas Vårlid)


Forteller sterke historier fra livet

Sveinung Lorentsen og Ingrid Lindberg har i mars vært gjester i podkasten «TSP Podden». De forteller fra sin bakgrunn, om sin trosreise og hva de har opplevd underveis i sin tjeneste.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

– Jeg fryder meg over å høre om hvordan dagens unge mennesker er villige til å reise til steder for å være med på å plante nye menigheter. Jeg heier på dem. Samtidig må vi være med å hjelpe de menighetene som sliter. Det kan være lettere å blåse nytt liv i dem enn å starte helt nye menigheter. Men vi må gjøre begge deler, sier Sveinung Lorentsen i episoden som ble utgitt 25. mars.

Sveinung har tidligere vært rektor ved Ansgarskolen og generalsekretær i Misjonskirken Norge. Han er fortsatt full av liv, og i podkasten hører vi mer om hans bakgrunn, utdanning og veien inn i en lang tjeneste i vårt kirkesamfunn. Han deler tanker om forskjellen på å være pastor i dag i forhold til før, både om hvilke oppgaver som forventes og om hva som er det sentrale i kirkesamfunnets teologi. Han har ikke selv vært hovedpastor men var seniorpastor de senere årene.

– Jeg har en sang jeg har hatt med meg i alle år, og det er «De nære ting» med tekst av Arne Paasche Aasen og melodi av Kurt Foss og Reidar Bøe, sier Sveinung på slutten av opptaket, og for å minne Siri og Torben på sangen synger han det første verset.

Siris sang denne gangen er «Sjelen trenger til hvile», og Torben har med seg «We are the world». Og de forteller om hvorfor de har valgt akkurat disse sangene denne gangen. Alle sangene ligger i spillerlisten til podkasten.

Valgte å bruke livet mitt på Jesus

– Da jeg var tretten år stod jeg på et valg om å gi livet mitt til Jesus, og fra den dagen har fått et kall om at dette skal jeg bruke livet mitt på. Jeg hadde lyst til å dele troslivet og fikk lyst til å reise og leste mye i Bibelen. Siden vi er så få kristne i nord, så har leirene vært avgjørende for mitt trosliv, forteller Ingrid Lindberg i episoden som ble utgitt 5. mars.

Ingrid forteller om sin bakgrunn fra Ballangen, tenåringsårene i Narvik med vekkelse og visjon om framtiden. Så reiste hun videre til Sarons dal der hun traff sin mann Daniel. Sammen dro de til Sverige der de jobbet med ungdommer og menigheter, før de kom til Narvik.

Siden 2009 har Ingrid vært hovedpastor i Narvik misjonskirke. Hun deler inspirerende om hvordan de disse årene har jobbet målbevisst med kulturen for å være mer utadrettet og nå ut til nye mennesker og å få dem med i misjonskirken. Den siste tiden har de sett at stadig nye har blitt en del av fellesskapet.

Les også: Sender team til Narvik >>

- I tenårene mine i Narvik fikk jeg oppleve en nådetid med å lede mange unge til Jesus, forteller Ingrid Lindberg (t.h.) i TSP Podden.

– I tenårene mine i Narvik fikk jeg oppleve en nådetid med å lede unge til Jesus, forteller Ingrid Lindberg (t.h.) i TSP Podden. (Foto: Thomas Vårlid)

Utgitt tolv episoder så langt

Torben, Rebecca og Siri.

Neste episode i TSP Podden kommer i slutten av april. Da er det Rebecca Aanonsen som blir gjest. Hun er ungdomspastor i Justnes misjonskirke.

Tidligere gjester har vært Øyvind Skjegstad, Anne May Abrahamsen, Gordon Valen, Ann Christin Østerberg, Anne Hansli, Martin Jakobsen, Ellen Merete Drønen, Håkon Vikse, Lill Katrin Island, Thomas Vårlid, Isak Voie og Johannes Øverland.

Til sammen er det nå publisert tolv episoder siden den første episoden i april 2023.

TSP Podden (TSP = «Tro Sende Plante») er Misjonskirken Norges podkast om «kristenliv og menighet». Podkasten er for folk som er interessert i å høre en lett prat om dype ting. Hver episode vil du høre Torben Joswig, Siri Iversen og en gjest som forteller om deres trosliv og menighetsliv. I tillegg kommer de på slutten med en sang de liker som utgjør en egen spilleliste på Spotify.

TSP Podden – åpen Spotify >>

SPILLELISTEN >>

Hør episodene direkte

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X