Jakobs hus

Konflikt, narkotika og kriminalitet er en del av virkeligheten i Colombia, og mange barn og unge blir rammet av ringvirkningene.  Jakobs hus samarbeider med det colombianske barnevernet om å gi barn som er utsatt for omsorgssvikt, eller som av andre grunner ikke kan bo sammen med familien sin, trygge oppvekstsvilkår.

Jakobs hus er en gård som ligger et lite stykke utenfor hovedstaden Bogotá. Det er fredelig og rolig der, en kjempefin utsikt, fotballbane, lekeplass og en skole rett i nærheten. Et team av psykologer, pastorer, lærere og miljøarbeidere hjelper barna med bearbeiding av vanskelige opplevelser. På Jakobs hus er det rom for å gråte og le, leke, dagdrømme og gå på skole. Her får barn være barn, og de får den omsorgen og oppfølgingen de trenger. Det jobbes også tett med familiene gjennom foreldrekurs og veiledning. Der det lar seg gjøre er familiegjenforening målet.

Fem år gammel narkokurér
«Jeg ble brukt til å frakte stoff og våpen fordi politiet i Colombia ikke har lov til å ransake barn» forteller José Nicolas. Hans karriere som narkosmugler begynte tidlig, og allerede som femåring var han ganske god. Med det som utgangspunkt så fremtiden hans dyster ut. Heldigvis grep farmor inn og José Nicolas fikk mulighet til å bo på Jakobs hus, noe som skulle forvandle livet hans. Les historien hans her.

Ved å bli fastgiver til Jakobs hus, blir du registrert som fadder og får nyhetsbrev fra arbeidet du støtter.