REKORDMANGE:  Flere barnefamilier enn noen gang tidligere, valgte Liv & Vekst i Nord som reisemål denne pinsehelga.


Over 60 barn skapte liv og røre på Harstad Folkehøgskole, hvor årets Liv & Vekst i Nord fant sted pinsehelgen. I strålende sol og behagelig vår-temperatur, både dag og natt, viste Harstad seg fra sin beste side.

Tromsø-pastor Ellisiv Yttervik og Bente Ødegård, også fra Tromsø, ledet kveldsmøtene. De synes årets Liv & Vekst i nord har vært veldig bra, ikke minst med tanke på det flotte været.

– Sola har så klart veldig mye å si. Det er første gang stevnet arrangeres i Harstad, tidligere har vi vært på Evenskjer. Det har også vært bra, men folkehøgskolen her ligger mer sentralt til og omgivelsene er flotte.

Bente Ødegård og Ellisiv Yttervik nyter en velfortjent pause i den nordnorske sola.

Lokalene på Evenskjer, hvor stevnet tidligere har blitt arrangert, er under oppussing. Dermed ble Harstad vert for årets stevne. Ellisiv og Bente synes også det er flott at flere barnefamilier har valgt å legge pinsehelgen til Liv & Vekst i Nord. I fjor var det rundt 40 barn på stevnet, mot årets 60. Ungdommene, som hadde sitt eget arrangement – Stagedive Nord, var også en naturlig del av stevnet og var med å bidro til god stemning og energi i fellesaktivitetene og på stevneområdet.

Jesus-fokus
Jens-Petter Jørgensen talte på kveldsmøtene, og minnet stevnedeltakerne blant annet om det som er «kjernen» i kristenlivet: relasjonen med Gud.

– Det er lett å drive med aktiviteter og ha meninger. Men det viktigste, livssamfunnet med Gud, blir ofte det vanskeligste. Det er ut fra den relasjonen alt liv springer ut og kan ikke erstattes med noe annet, utfordret Jens-Petter forsamlingen.

Viggo Klausen hadde flotte Mestermøter for hele familien på formiddagene, mens Martin Morfjord og Merete Drønen hadde med seg et team fra Farsund, som bidro i alt fra barnemøter til kjøkkentjeneste. Frimisjonen i Tromsø bidro med flott lovsang i kveldsmøtene, mens Stagedive live hadde tatt turen fra Kristiansand for å delta på Stagedive Nord.

TEKST OG FOTO: RACHEL E. OLSEN

Se filmsnutt fra Liv & Vekst i Nord 2017:

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X