LØP FOR ROMANIA: Liv & Vekst sommerfestival vil mer enn bare snakke om å ha hjerte for andre. Lørdag er det misjonsløp for å samle inn til vårt felles arbeid i Romania.
FOTO: NAOMI CURWEN


Festival med hjertebank

dag er det en uke til årets Liv & Vekst sommerfestival starter! Fra tirsdag 11. juli vil over tusen deltagere møtes i Stavern, og første hovedtaler ut tirsdag kveld er Øyvind Haraldseid (bildet), generalsekretær i Misjonskirken Norge.

Generalsekretær Øyvind Haraldseid taler i storsamlingen tirsdag kveld (foto: Rachel Olsen).

Vi har registrert over 1 200 påmeldte totalt, der nærmere 400 av disse er barn under 12 år, godt over 300 ungdommer og litt over 500 voksne!
De siste forberedelser pågår for fullt med festivalsjef Tor Marius Langås i spissen. Han har allerede inspisert Stavern folkehøyskole, og lover gode fasiliteter for sommerfestivalen.

Bord for nye deltagere
For førstegangsdeltagere og personer som ikke kjenner så mange, byr festivalen på egen introduksjonssamling og eget bord i hagekroa der bordverter skaper god steming.

Seminarer som river i hjertet
Storseminarene på ettermiddagen onsdag, torsdag og fredag blir nytt og spennende. I stedet for mange parallelle seminarer blir det kun ett hver dag med hovedoverskriften «Yes, we can!».
– Det er mulig å gjøre noe og være noe for andre enn seg selv, og sammen kan vi få til noe viktig, sier Anne Margrethe Mandt-Anfindsen, som leder seminarene.
De vil være spekket av både nasjonale og internasjonale innslag med diakoni i fokus. Emner om menighetens sosiale utfordringer i lokalmiljøet, fattigdomstema og flyktninger i eget og andres land.
Fra utlandet får vi besøk av pastor Carlos Diaz fra Colombia og lederen for vår hovedsamarbeidspartner i Sentral-Asia har innlegg. Fra Norge vil Rebekka Dvergastein Dahle fra Sandefjord ha en lengre innlegg og Karin Haugnes fra Grimstad blir intervjuet om utadrettet arbeid i byen.
I tillegg blir det tettpakket av små, forberedte innlegg, filmsnutter og «Dagens Geir» – som til sammen vil vise glimt av hva vi gjør i vårt fellesskap for å være tilstede for andre.
Lørdag kan alle festivaldeltagerne være med å gjøre noe konkret for andre ved å delta og sponse løperne i misjonsløpet som samler inn penger til arbeidet blant romfolk i sørlige Romania.

Artisten Maria Mauland.

Muntert i kroa
På kveldene vil det i Hagekroa bli muntert med humorparade og parhestene Tormod & Joachim. Lørdag kveld er det minikonsert i kroa med artisten Maria Mauland (bilde), og fredag kveld deltar stilfulle Ruben Gazki (bilde) med meningsfull og overraskende underholdning. Han vil dessuten delta i barneopplegget til 24/7, samt holde tryllekurs og et eget show for tweens fredag ettermiddag.

Ruben Gazki fortryller festivalen på fredag.

Diakoni og tro
Ellers i programmet vil Kjell Nordstokke ha bibeltimer om diakoni på onsdag og torsdag, mens Geir Johannessen har samme tema i bibeltimene fredag og lørdag. Lørdag har dessuten Viggo Klausen er praktisk seminar om Levende tro med erfaringer og videreutvikling av trosopplæring i hjem og menighet.

Se hele programmet for sommerfestivalen.

Lær sangen til barneopplegget 24/7:

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X