MITT FORBILDE: – Hun ser gull i ungdommene på Stagedive, sier Johannes Øverland om sin leder, ungdomspastor Ellen Merete Drønen.
FOTO: TROND FILBERG


Gode forbilder for unge ledere

Å være leder og ha en leder er en tosidig utfordring. Menigheter og UNG-grupper trenger gode ledere. Hvordan får vi det? Hvilke forbilder har vi som gode ledere? Hvilke verdier og kvaliteter trenger våre ledere? Vi har spurt noen unge ledere hvilke forbilder de har.

Ser gull i ungdommene!
– En leder som har betydd og som fortsatt betyr mye for meg er Ellen Merete Drønen som er ungdomspastor i Salem misjonsmenighet i Kristiansand, forteller Johannes Øverland som er ansatt i 30 prosent stilling som ungdomsarbeider i samme menighet.
– Ellen er alltid på Camp Stagedive og alltid flink til å se oss ungdommer som er der. Hun ser «gull» i menneskene på leiren og ser spesielt dem som kanskje ikke alle andre ser. Hun anerkjenner positive ting og kommer med veiledning. Å få jobbe sammen med henne er en drøm, sier Johannes.

– Johnny ser og utfordrer meg, sier Audrey-Sandy Mutima.

Dytte der det trengs
– Johnny Omdal har vært veldig sentral i å se meg, dytte litt der det trengs, men samtidig utfordre meg åndelig, forteller Audrey-Sandy Mutima om Johnny som har vært hennes bibellærer. Nå er hun ansatt som ungdomsarbeider i Vågsbygd misjonskirke. Johnny er styreleder i UNG og har inntil nylig vært pastor i Salem Kristiansand.
– Den personen som har betydd mest for meg i menighetssammenheng, er min far, Gordon T. Kleppe. Han har lært meg alt jeg kan om menighetsarbeid og tjeneste, forteller Markus Kleppe fra Herøya misjonskirke der han far nå er pastor. Markus er nå selv ansatt som ungdomsarbeider i Vågsbygd misjonskirke.

Markus Kleppe har sin far som forbilde.

Av Trond Filberg

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X