AFGHANISTAN: Det er spennende at vi nå kan omtale hvilket land vi er engasjert i, og vi håper det vil gi mer nærhet og innsikt i landets kontekst og arbeidet som drives.
FOTO: PARTNERORGANISASJON


Afghanistan – landet som ikke kunne navngis

Visste du at vi har arbeid i Afghanistan? Noen har hørt det muntlig, for andre er det kanskje helt nytt. I 1997 tok Misjonskirken Norge en avgjørelse om å arbeide i et land der vi ikke kan gjøre forkynnende menighetsarbeid, men kun diakoni. Valget falt til slutt på Afghanistan.

I tjue år har Misjonskirken Norge vært med å tjene det afghanske folket, via en anerkjent, internasjonal partnerorganisasjon som har vært etablert i landet siden 1966. Vi har tidligere også hatt utsendte fagarbeidere i landet.

Når kirke ikke får eksistere
I sommer hadde vi besøk av generalsekretæren til vår partnerorganisasjon. Han reflekterte rundt hvordan det ser ut å være aktivt tilstede i et land der kirke slik vi kjenner den ikke får eksistere. «Tenk deg en elv. Det er en stor stein som står i veien som sier at misjon og forkynnelse ikke går i dette landet. Men elven stoppes ikke av en stein, den finner andre veier rundt. Så vårt arbeid består i å følge disse andre veiene og vise mennesker i Afghanistan Guds kjærlighet ved å hjelpe dem med de ulike praktiske og sosiale behovene som finnes. Vårt arbeid handler blant annet om å la blinde få se, sette mennesker fri fra mentale fengsel, la folk glede seg over nytt liv fordi fødselen gikk bra eller bidra slik at jenter blir verdsatt på samme måte som gutter. Gjennom arbeidet viser vi mennesker at Gud ikke har glemt dem, og vi erfarer at der folk for lengst hadde gitt opp, oppstår det nytt håp».

Psykisk helse og rehabilitering
Dette får vi lov til å være en del av! Arbeidet Misjonskirken Norge konkret støtter handler om rehabilitering for mennesker med funksjonshemming og arbeid innen psykisk helse. De siste 40 årene har det vært krig og konflikt i Afghanistan, noe som har gjort landet til et av verdens fattigste. Vi har av sikkerhetsmessige årsaker måttet unnlate å offentliggjøre at vi har engasjement i Afghanistan, og har av den grunn omtalt det som Sentral-Asia. Vår partner er kjent av landets myndigheter og operer åpent, og har nå gitt sine internasjonale partnere anledning til å omtale hvilket land det gjelder. I samsvar med vår partner så velger vi imidlertid å ikke offentliggjøre navnet på denne organisasjonen.

Les mer om arbeidet i Afghanistan her. 

Av Jon-Arne Hoppestad

JULEKAMPANJEN 2017

SKAMFRI, årets internasjonale julekampanje går til arbeidet med psykisk helse i Afghanistan

FOTO: PARTNERORGANISASJON OG ANNE MARGRETHE MANDT-ANFINDSEN

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X