ADVENTSHISTORIER: Hver søndag i advent lar vi fire forskjellige mennesker fortelle sin historie, om hva Senter for mental helse i Afghanistan har betydd for dem.
FOTO: Anne Margrethe Mandt-Anfindsen


Fjerde søndag i advent: Fri fra anfall

I forbindelse med julekampanjen lar vi fire forskjellige mennesker fortelle sin historie, om hva Senter for mental helse i Afghanistan har betydd for dem. De minner oss på at det er enkeltmennesker og deres liv det egentlig handler om. Dette er Sarlars historie. 

Sarlar, 19 år, forteller:
«Jeg er en 19 år gammel gutt, giftet meg nylig og bor et stykke utenfor byen. Jeg bor sammen med min kone i huset til mine foreldre. Jeg er bonde og har veldig dårlig økonomi.

I noen år har jeg slitt med krampeanfall. De begynte å oppstå i perioder med mye stress, hvis det var mye forventninger fra jobb eller familie. I de periodene kunne jeg ha to anfall om dagen. Jeg har også hatt store utfordringer med å sove, som har gått utover jobb og økonomi fordi jeg ikke presterer så bra når jeg er sliten. Jeg pleide å tenke veldig negativt og hadde utfordringer med å stole på familie og venner.

Det var en av naboene som anbefalte helseklinikken. Han hadde hørt om den og tenkte de der kanskje kunne hjelpe meg med situasjonen min. Jeg dro innom og fikk muligheten til å begynne med samtaleterapi. Behandlingen har hjulpet meg masse! Jeg har ikke hatt krampeanfall siden terapien startet, og jeg har fått ulike verktøy som hjelper meg å håndtere familiesituasjonen bedre. Jeg tenker mer positivt enn jeg pleide, og det har gitt meg mer overskudd til både jobb og familie. Nå anbefaler jeg både naboer og slektninger å besøke klinikken hvis de har ting i livet som er vanskelig å takle.»

*Sarlar er ikke hans egentlige navn.

JULEKAMPANJEN 2017

SKAMFRI, årets internasjonale julekampanje går til et viktig arbeid med psykisk helse i Afghanistan.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X