Åndelighet til å leve med!

Åndelighet. Mange ganger så høres det så livsfjernt ut, som noe som står i motsetning til livene våre og hverdagen vår. Det kan gi en opplevelse av at vi må «kaste ut» det menneskelige for gi rom for det åndelige. Det tenkes tidvis på som en høyere livsform. Kanskje har vi strekt oss etter å bli noe annet enn det som oppleves naturlig for oss. I språket vårt bruker vi gjerne ordet «åndelig» på en måte som forsterker denne opplevelsen. Vi snakker for eksempel om åndelige oppgaver som noe annet enn praktiske oppgaver. «Jeg er ikke så åndelig», sies det. Hva er åndelighet? Hva er et åndelig liv? Hvordan lever vi som kristne, som disipler av Jesus?

Mange ganger har jeg vært på kristne møter og dratt hjem med et ønske om å ta steg i mitt åndelige liv, men endt opp med skuffelser. Skuffet over meg selv, og skuffet på Gud. Jeg har hatt opplevelsen av å ikke nå opp til den standard som er satt, av meg selv eller av andre.

Men denne sommerens Liv og Vekst var en befrielse. I år hørte vi flere av talerne dele ærlig og frimodig om deres liv med Gud. Det var historier om både tro og tvil. Det var mestring og det var kaos. Det var vitnesbyrd om både Guds nærvær og fravær. Det var fortellinger om «hele» og levde liv. Det var godt å lytte til. Det var en åndelighet med rom for menneskelighet. Det gjorde meg glad og stolt over forkynnere som våger å dele livet som det er. For Gud er tilstede i livene våre, slik som livene våre er.

En bibelsk og sunn åndelighet rommer livene våre, med alt de inneholder. Det er inkarnasjonens vesen at Gud ble menneske i Jesus Kristus. Han kom til oss i vår hverdag, og han fortsetter å gjøre det i dag. Kristen åndelighet er ikke livsfjern. Den er til å leve med – for den forener himmel og jord.

Fortsatt god sommer!

Fikk du ikke med deg årets Liv & Vekst i Stavern?

Undervisning fra sommerfestivalen legges ut på mknu.no/podcast og på vimeo.com/misjonskirkennorge, så fort de er klare for publisering i løpet av august/september!

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X