GUDSTJENESTE: Søndag 18. november handlet gudstjenesten i Gjerpen misjonskirke om nestekjærlighet, og Maria Bruseland ble intervjuet om hvordan vi som enkeltmennesker og menighet kan engasjere oss i kampen mot moderne slaveri. Foto: Maria Bruseland.


Belyser moderne slaveri i Gjerpen misjonskirke

Tirsdag, fredag og søndag forrige uke arrangerte Gjerpen misjonskirke opplegg for ulike målgrupper i menigheten om tema moderne slaveri og hvordan vi kan engasjere oss i kampen for å avskaffe slaveriet. I forbindelse med Global uke 11.-18. november har Gjerpen misjonskirke virkelig gått inn for å bevisstgjøre egen menighet.

Foto: Maria Bruseland

-Særlig konfirmantene sitter igjen med mye kunnskap, forklarer Maria Bruseland som har vært pågangsdriver for markeringen av Global uke i Gjerpen. Selv er hun svært engasjert, og har satt seg godt inn i tema siden første gang hun hørte om det for ti år siden. Maria brenner for at flere skal bli bevisste og engasjere seg, og synes Global uke var en god mulighet til å ta tema inn i menigheten.

Kreativ formidling
-Med konfirmantene så vi filmen «Hvor mange slaver jobber for deg?» som skapte mye engasjement og mange spørsmål! forteller hun. «Jobber det virkelig folk for meg?» uttrykte en av konfirmantene fortvilet og ville lære mer om hva vi kan gjøre for å unngå det. At vi alle blir berørt av moderne slaveri gjennom produkter og tjenester vi kjøper i Norge er det mange som ikke er klar over.

Fredag kveld var det bil-rebus med ungdomsarbeidet som stod for tur, og på søndag ble tema belyst i gudstjenesten med en tale som handlet om nestekjærlighet. Maria ble intervjuet under møtet og kunne dele gode forslag med menigheten om hvordan vi som enkeltmennesker og kirke kan engasjere oss.

En digital quiz viste at konfirmantene i Gjerpen satt igjen med mye kunnskap etter undervisningen om moderne slaveri.

Lørdag arrangerte Maria også stand på det lokale kjøpesenteret med materiell hentet fra globaluke.no

 Ønsker din menighet også å markere Global uke?

Global uke må ikke være akkurat samme uke, så om dere ønsker å markere senere i høst eller til våren er det mulighet for det. Og husk, det kan gjøres enkelt!

Alt som måtte trenges av ressurser som fakta- og handlingsark, filmer, taler og innføring i tema finnes på www.globaluke.no

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X