ET VARMT MÅLTID: Menigheten i Calarasi tilbyr barna et varmt måltid, lek og leksehjelp. Skolehjelpen samler om lag 50 barn hver dag.


Dette går din julegave til

Årets julekampanje går til det flotte arbeidet vår søsterkirke driver sør i Romania. Mange reiser og ser seg aldri tilbake, men noen velger å bli i Romania – i håp om å utgjøre en forskjell for sitt folk. De ser menneskene rundt seg, de mange behovene, de som ikke har hørt om Jesus enda – og de blir fylt med en inderlig medfølelse. Så de velger å bli og tjene Gud der de er, med det de har. 

Innsamlingen går til våre godkjente giverprosjekter. Gavene som gis fordeles mellom fire prosjekter som menighetene driver i Calarasi. Fordelingen av innsamlingen gjør vi ut fra hvor behovene er størst og hvor mye som kommer inn.

  •  Nødhjelp til fattige i Calarasi, der majoriteten av befolkningen er rom-folk. Menighetene formidler hjelpen som familier og enkeltpersoner trenger ut fra sin livssituasjon og behov. Noen familier får periodevis hjelp til mat, helsebehandling og annet nødvendig livsopphold. Samtidig er målet hjelp til selvhjelp, blant annet gjennom de andre tiltakene.
  •  Skolehjelp i Calarasi, skolefritidsordningen for om lag femti barn. De har dessuten transport for om lag tjue elever i videregående skole. De får også hjelp til å søke arbeid eller videreutdanning.
  • Næringsliv i Calarasi for å skape arbeidsplasser. Dette er et alternativ til ydmykende tigging og passivt mottak av gaver og nødhjelp. Det jobbes med å få på plass en ekstern mikrofinansaktør, der smålån kan bidra til oppstart av mindre bedrifter. Med god veiledning vil etableringen bli økonomisk bærekraftig, og brukeren betaler da tilbake lånet og fortsetter bedriften på egenhånd.
  • Ledertrening og menighetsutvikling i Calarasi. Dette innebærer støtte til veiledning og bibelskole for ledere og medarbeidere, samt tilskudd for vedlikehold av kirkebygg og gode tilbud for barn og unge. Når store deler av befolkningen er arbeidsløs eller har sporadisk inntekt, kommer det lite i kollektene. Prosjektet bidrar også med noe støtte til livsopphold for pastorer, eldste og diakoner, så de er utrustet og blir værende i sine tjenester.

Les mer om disse prosjektene og vårt arbeid i Romania mknu.no/romania.

Tusen takk for din julegave til Romania!

  • Gi med mobilen et valgfritt beløp med Vipps: #132769 (Julekampanjen).
  • Gi et gavebeløp med bankkort HER – mulighet for skattefrie gaver.
  • Gavekonto nummer 3000 15 10300, merk gaven «Julekampanjen 2018».

Vil din menighet samle inn til arbeidet i Calarasi? Se vår kampanjeside for info om filmer og andre ressurser til innsamling i menigheten: mknu.no/lysforfolket.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X