Fra kall til langsiktig partner

Alt vårt arbeid har på et eller annet tidspunkt startet med et menneske

Siden slutten av 1800-tallet har Misjonskirken Norge vært aktive i misjonsarbeid. Alt vårt arbeid har på et eller annet tidspunkt startet med et menneske som har fått et kall, eller en særskilt omsorg, for et spesielt land eller folkeslag. Denne indre overbevisningen om at noe må gjøres har ført til handling. I ettertid ser vi at engasjementet har smittet over på andre, som igjen på ulike måter har bidratt inn i vårt store fellesarbeid.

Rundt om i verden finnes enorme mengder behov. Mulighetene for å støtte et godt hjelpeprosjekt er store og varierte. Som kirkesamfunn og fellesskap kan vi ikke engasjere oss i alt som kommer vår vei. Men når vi først velger å støtte, så vil vi være en samarbeidspartner som er tilstede og forutsigbar – og som har en raus tidshorisont.

Les også: Trofaste givere bærer arbeidet

For snart 20 år siden kjente Vilhelm Langemyr at Romania opptok hans tanker og hjerte. Han reiste til landet sammen med en misjonær, men var usikker da han kom tilbake til Norge. Tanken og følelsene for landet slapp allikevel ikke taket, og noen år senere valgte han å gi det en ny sjanse. Da han møtte den lille menigheten i Calarasi og den unge pastoren Daniel, så var han sikker på at det var riktig. Kallet hadde endelig funnet sin plass. I 2015 ble Misjonskirken Norge involvert i samarbeidet, og vi hadde en fin overgangsprosess med Vilhelm Langemyr, som fortsatt er med i styringsgruppa. Arbeidet vi støtter i Calarasi har i dag vokst til ti menigheter og starter stadig nye grupper.

Sunn vekst trenger sunne ledere. I høst ble det startet lørdagsbibelskole. Her studerer ungdom og erfarne ledere side om side med et ønske om å nå flere mennesker med Guds ord.

Som mange andre steder, er det også her i Calarasi store sosiale og økonomiske utfordringer. Arbeidsledighet, fattigdom og til tider ekstremkulde gjør at mange barn vokser opp i uverdige og utrygge forhold. Her tilbyr våre lokale søsterkirker, med støtte fra Misjonskirken Norge, omsorg, mat og praktisk leksehjelp. Vi inviterer deg til å være med å støtte dette flotte arbeidet.

Med ønske om en velsignet julehøytid!

Jon-Arne Hoppestad, leder Internasjonal avdeling

Vil du gi en gave til julekampanjen, eller sette i gang en innsamling til Calarasi, privat eller via din lokalmenighet? Finn det du trenger av informasjon på mknu.no/lysforfolket.

I en serie artikler på nettsiden og i Misjonsbladet nr. 3, setter vi fokus på temaet «Misjon i dagens virkelighet». I desember vil du få lese ulike artikler rundt dette i blogger og nettartikler.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X