Livsavgjørende øyeblikk

Vi trenger både den jevne trosopplæringen og de livsavgjørende øyeblikkene

Jeg kan fremdeles friskt huske et knippe samtaler jeg har hatt med deltakere på leir. Samtaler der hele livet kokes ned til et livsavgjørende øyeblikk. Det er et møte mellom Den Allmektige, skaperen av himmel og jord, og et ungt menneske. Og så får jeg være der ved siden av. Lille meg. For en glede og for et privilegium! Denne gleden har mange av våre unge ledere fått oppleve de siste månedene. De har fått snakke med unge deltakere som har oppdaget og tatt imot Jesus. 

Gud har sine mysteriefylte veier å nå frem til oss mennesker på. Det ser aldri likt ut fra et menneske til et annet. Likevel er det tydelig for meg at leir har for mange i vår sammenheng hatt en viktig rolle i deres vandring med Gud. Foreldre og andre tillitspersoner er fremdeles svært viktige i deres vandring med Gud, men leir var helt avgjørende for at de tok et valg. Et valg om å tro på Jesus, et valg om å følge et kall, eller et oppbrudd fra en avhengighet eller andre dårlige livsmønstre. Livsavgjørende øyeblikk. 

I Bibelen er det to former for tid. Chronos er den tida som tikker og går. Mens kairos er den fortettede tida, der det er som om verden står stille et øyeblikk. Bibelen er tydelig på at foreldrene må huske på å formidle tro til barna hele tida (chronos): «Du skal gjenta dem for dine barn og tale om dem når du sitter hjemme og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp.» 5. Mos 6-7. Denne jevne trosopplæringen er helt avgjørende for å få en slitesterk tro som varer livet ut. Samtidig så trenger hver enkelt også kairos-øyeblikkene. De livsavgjørende øyeblikkene der livet står stille og det eneste som står igjen er Jesus. 

Vi vil lage leir for at så mange som mulig unge mennesker skal få slike livsavgjørende øyeblikk! 

Av Svein Aksel G. Nakkestad, daglig leder Misjonskirken UNG

Link til UNG-kampanjen Leir for livet

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X