Foto av ungdommer på Falkeleir

Leirliv med Jesus

Blogg av Haakon Rønnestad, korpsleder i Misjonskirken Speiderkorps

Det å reise på leir med trygge ledere som var tilstede og tilgjengelige, var viktige for mine valg senere i livet.

Leirliv det er noe som sitter igjen hos mange, om en er ung eller gammel. Mine leiropplevelser er rike og viktige. Det er leirminner fra min første speiderleir, til min siste leir nå i sommer.

Min første leir var speiderleir i Risør tidlig på 80-tallet. Det å reise på leir med trygge ledere som var tilstede og tilgjengelige, var viktige for mine valg senere i livet. Jeg var heldig som hadde foreldre som sendte meg på leir, gjerne flere leirer i året. Det var påskeleir med junioren, speiderleir og juniorleir på sensommeren.

Det var på juniorleir på Hedmarktoppen jeg tok imot Jesus. Det gav en ny dimensjon på leirliv, men også i hverdagen. Det er vel dette som driver meg til å reise på leir i en alder av 50 år. Å være tilstede for å veilede de unge til Jesus.

I alle disse årene har jeg vært med å samle inn kroner til misjonen. Det har vært en viktig del av speideren og junioren, for meg. For fire år siden var jeg så heldig å besøke Odd Bjørge og Mona Risanger i Colombia, sammen med Gordon Valen og ei gruppe fra Haugesund misjonskirke. Det å møte misjonsarbeidet var fantastisk. Det å se hvor «kronen til misjonen» havnet. Det å se at det hjelper og at det trengs.

Vi i speiderkorpset ønsker å være med å tenne ild i misjonsarbeidet. I oktober sender vi derfor rundt ti speidere på misjonstur til Romania. Der skal vi møte Dorthe og Cornell som holder sommerleirer for barn, deler evangeliet og gir hjelp til dem som trenger det. Vi skal hjelpe og hente inspirasjon til våre speidergrupper.

Vær med å be for alle våre speidere, slik at vi får flest mulig med oss på veien «hjem».

Haakon Rønnestad

Korpsleder MSK

20.-22. september arrangerer Misjonskirken Speiderkorps sin årlige samling på Hovden. Den kalles Kombikurs, nettopp fordi det er en kombinasjon av mange kurs for speidere på ulike nivåer og områder, så som patruljeførere, rovere, aktuelle temaer og bygging av relasjoner. Kursene foregår som leirplasser forskjellige stedet i fjellterrenget. Formålet er å utvikle sunn speiding og bedre speiderledere. Se mer om alle speiderleirene her.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X