Menighetsskole teamet

MENIGHETSSKOLE-TEAMET: Tore Mersland (f.v), Maria Morfjord, Asle Mathiesen, Thomas Aas Pedersen og Kjell Birkeland var i Finland for å dele erfaringer med andre europeiske misjonskirker.


Menighetsskolen ut i Europa

– Norge var det første landet hvor Menighetsskolen ble introdusert i Europa. Det betyr at vi, sammen med Frankrike, er det landet som har kommet lengst i dette arbeidet.

Dette forteller menighetsrådgiver Kjell Birkeland, som sammen med Menighetsskole-teamet deltok på European Vitality Training i Tampere i Finland i november. 27 deltakere fra Canada, Frankrike, Tsjekkia, Finland, Danmark og Tyskland var da samlet for å arbeide med Menighetsskolen.

Velprøvd konsept

Med på samlingen var også Paul Lessard fra Evangelical Covenant Church i USA, kirkesamfunnet som utviklet konseptet bak Menighetsskolen.

– Vi kjenner på stor takknemlighet for at de har gitt oss et så godt verktøy, sier Kjell.

Mange av misjonskirkene i Norge har nå vært gjennom Menighetsskolens tre moduler og flere er i gang med «skoleløpet». Kjell forteller at det har vært nyttig å samarbeide med andre europeiske land i videreutviklingen av opplegget. Særlig ser de behov for bedre oppfølging i siste del av skoleløpet.

– Vi har endret innholdet en del og forsøker hele tiden å holde dette levende og fleksibelt.

Gruppearbeid

Det franske teamet i gruppearbeid. 27 deltakere fra syv ulike land var representert på European
Vitality Training.

Internasjonalt fellesskap

Samlingene, som den i Finland, handler om å dele erfaringer og lære av hverandre.

– Menighetsskolen ser ulik ut i de ulike landene. Vi er forskjellige kirkesamfunn i ulike kulturer og hvert land har tilpasset dette til sin egen sammenheng. Dette er styrken med Menighetsskolen, mener Kjell.

Teamet fra Norge forteller om gode dager sammen med sine europeiske kollegaer.

– Vi har tilbedt Jesus, vi har samtalt, vi har delt erfaringer og kjent på det felles oppdraget vi som kirke har fått i vår tid. Det som er merkbart når vi samles er den kjærligheten som finnes for den lokale menigheten og nøden for å nå mennesker i vår tid med evangeliet.

Av Rachel Elisabeth Olsen
Foto: Privat

Ved å være Vekst 2020-giver er du med å bære vårt nasjonale arbeid. Dette innebærer støtte til videreutvikling av våre fem satsingsområder og arbeidet med konkrete menighetsplantinger, arrangementer og prosessverktøy.

Les mer om Vekst 2020, satsingsområder og prosessverktøy her.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X