BARNA I ONESTI: Dorthe Pascu (i midten) er opptatt av at barn og ungdom skal oppleve at samlingene er en støtte for dem – og et lys på veien i en verden med mye uro. Menigheten i Romania satser på barneklubber og skolestøtte.


Takk for gavene til barna

Stor takknemlighet fra barna som fikk julegaver fra innsatsen som Dorthe og Cornel med medarbeidere gjorde før julaften. I landsbyene omkring Onesti har de delt ut mange hundre julegaver med støtte fra norske givere.

I desember arrangerte de minst åtte julefester i forskjellige landsbyer i regionen omkring byen Onesti, der menigheten Speranta holder til. For mange av barna var dette den eneste julegaven de fikk.

  Julegaveutdeling i Balaneasa den 19. desember.

Stedene der julegaver ble utdelt var Mărcești, Cont, Podori, Târgu Ocna, Albele, Balaneasa, Sănduleni og i Peceneaga.

  Barna i Târgu Ocna fikk julegaver den 16. desember.

Den 21. desember var det så julefestmøte i menigheten Speranta i Onesti. Foruten egne barn og ungdommer i menigheten, sang ekteparet Emma og Christi Repede, som fra byen Alba Iulia i Romania.

Det startet med våre egne

Innsamlingen i Norge til barna i Onesti og landsbyene, er mer enn et engangstiltak. Gjennom hele året har Dorthe, Cornel og lokale ledere jevnlig samlinger og barneklubber for barn og ungdom, både i byen og flere andre steder i regionen.

– Det startet for omkring ti år siden da våre egne barn var små. Allerede den gang synes jeg det var viktig at det var undervisning om Jesus som barna kunne forstå. Så sammen med deres kusine startet vi samlinger i vårt hjem, forteller Dorthe.

Snart ble det flere barn som ble med på samlingene, og da vi fikk vårt eget kirkelokale, begynte vi med barnesamlinger på en hverdag. Samtidig hadde vi et opplegg for barna under gudstjenesten på søndagene.

Hun er opptatt av de unge skal oppleve at samlingene er en støtte og et lys på veien i en verden med mye uro.

– Vi prøver å gi dem et allsidig program med god undervisning. Vi viser kristne filmer og har gode aktiviteter. Foruten arbeidet i egen menigheten har vi startet barnearbeid i flere landsbyer med lokale medarbeidere. Vi gleder oss over dette, og over støtten vi får fra Norge og Danmark, sier Dorthe i en hilsen til oss.

Viktig med langsiktig støtte

I tillegg til barnesamlingene, hjelper de familiene med blant annet skolemateriell og transport fra avsidesliggende landsbyer, så barna kan komme på skolen.

Uten skolegang blir mange familier gjennom generasjoner værende i fattigdom og dårlige levekår. Derfor støtter vi skoleprosjektet gjennom menigheten i Onesti. Da får barn fra utsatte familier hjelp til å fullføre skolen. Utdanning er et viktig verktøy i kampen mot fattigdom, og skolestøtten er en bærekraftig og langsiktig måte å hjelpe på.

Tekst av Trond Filberg. Alle bildene er tatt fra årets utdeling av julegaver. 

Samlinger for barna er startet i flere landsbyer.

I Mărcești fikk de gaver og noe varmt å drikke.

Barn og ungdom på julefest i menigheten Speranta i Onesti.

Utdeling av julegaver i Podori den 13. desember.

Kirken i landsbyen Cont arrangerte julefest med utdeling av gaver med støtte fra Norge.

Les mer om hvordan misjonsarbeidet startet i Onesti.

Gi en gave til barna i Onesti!

Støtt arbeidet blant barn og unge som Dorthe og Cornel står i spissen for i byen og landsbyene i Romania.

Gi en gave med vipps #132769

Giverinformasjon og link til giverside

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X