Småspeidere ute

KRONER TIL MISJONEN: Gjerpen Misjonskirke speiderne samlet inn 15 000 kroner til vårt misjonsarbeid i Romania. Her representert av glade speidere i Flokken, de yngste i gruppen.


Storstilt Romania-innsamling fra Gjerpen-speiderne

Gjerpen MSK, har samlet inn 15 000 kroner til vårt misjonsarbeid i Romania!

Misjonskirken Speiderkorps vedtok for noen år siden å engasjere seg i misjonsarbeidet i Romania. Innsamlingsprosjektet fikk navnet «Kroner til Romania».

Julenek og meiseboller

Gjerpen MSK ønsket å være med å bidra og lagde julenek og meiseboller, som de så solgte på speidergudstjenesten 1. søndag i advent i 2019.

– Misjon har vært tema både i Flokken og i Troppen, på møtene høsten 2019, forteller Inger Lisbeth Aas Pedersen på vegne av speidergruppen i Gjerpen misjonskirke.

– De har blant annet tatt Romania-merket og lært mer om landet: Hvordan deres hverdag er og hvilke sosiale og økonomiske utfordringer landet står overfor. Misjon og det å videreformidle budskapet om Jesus til barn og unge er en viktig del av vårt arbeid, forteller Inger Lisbeth.

Gjerpen MSK teller 46 speidere og ledere. De minste i gruppa, Flokken, lagde 80 julenek til inntekt for Romania, mens de større barna og ungdommene i Troppen, laget like mange meiseboller.

.

Gjerpen MSK troppen

Noen av de flotte speiderne i Troppen i Gjerpen, sammen med speiderledere. Inger Lisbeth Aas Pedersen foran til venstre i bildet.

.

Besøkte Romania

I oktober reiste en gruppe med speidere fra ulike speidergrupper i Norge til Onesti, for å se nærmere på arbeidet som menigheten Speranta driver i byen. Det ble sterke møter med romfolk i landsbyene, deltagelse i gudstjenester og hjemmebesøk.

– Sterkest inntrykk for meg var å se barna som ikke gikk på skole og at de ikke får den samme muligheten til å være barn som det norske barn kan. Jeg syns det er utrolig trist at ikke alle barn har den samme muligheten til å være barn, sier Angelina Halvorsen.

Misjonskirken Speiderkorps har samfunnsansvar som et viktig innsatsområde. Målet med engasjementet i Romania er at alle speidergruppene i MSK skal være aktive for misjonsinnsats, og de har et eget merke for speiderskjorta av det rumenske flagget. Reisen til Onesti var en del av en langsiktig plan for å skape interesse og glød for misjonen blant speiderne.

– Nå har jeg innsett at å sende penger til Romania er mye viktigere enn å kjøpe den ekstra genseren jeg ønsker meg men egentlig ikke trenger, fortalte Angelina etter besøket i Romania.

Tekst: Rachel E. Olsen
Foto: Gjerpen MSK

.

Se film fra speidernes besøk til Onesti her:

Filmen og flere ressurser for innsamling kan lastes ned via mknu.no/ungressurser. Se mappen «MSK-Speider»

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X