PÅSKEN 2020: Hvordan feirer vi påske i år?


Påskepakke til inspirasjon og aktivitet

Det blir en annerledes påske i år. Da kan vi hver for oss kople oss på noe større! Vi har laget ressurser og aktiviteter som du kan være med på fra ditt hjem, for store og små.

Viggo Klausen fikk i mars alle sine reiser og møter avlyst på grunn av koronapandemien. Hva skulle han da bruke tiden til? Viggo så muligheten til å lage nye filmer og ressurser for hjem og menighet. Til denne påsken har han laget fire ferske filmer som vi kan se Palmesøndag, Skjærtorsdag, Langfredag og 1. Påskedag.

Alle filmene legges ut på UNGs YouTube-kanal – kl. 10.00 den aktuelle dagen.

Påsketips om aktiviteter

Vi har opprettet en egen delingsside for ressurser for disse dagene når vi alle er hver for oss. Linda A. Johannesen som er Levende tro-konsulent i UNG, har samlet påskeressurser som du kan bruke eller se på. Der finner du gode  tips til påskeaktiviteter, for eksempel pynte et påskebord, lage påskelandskap i hagen eller ta bibelquiss i påske-kahooten. Tipsene er hentet fra nettsiden tiltro.no.

Andre ressurser vi har lagt ut er hjemmegudstjeneste for Palmesøndag, og to «påskepakker» for familier.

Andakter og samtaleopplegg

Linda deler andakten på denne nettsiden på Palmesøndag. Menighetsrådgiver Anne Margrethe Mandt-Anfindsen har laget både opplegg for bibelsamtale og Jesusmeditasjon for Palmesøndag. Hun skriver også andakten for Påskeaften, lørdag 11. april.

Tilsvarende blir det både andakter på nettsiden og samtaleopplegg for de øvrige høytidsdagene. Andakt på Skjærtorsdag skrives av generalsekretær Øyvind Haraldseid, på Langfredag er det pastor Anne Hansli som deler andaktsord og 1. Påskedag er det daglig leder i UNG, Svein Aksel G. Nakkestad som skriver. Bibelsamtaler og Jesusmeditasjoner er laget for seks av påskedagene.

Salmesang fra hagen og balkongen

Etter idé fra Trond Lohne i Trysil, har nå Norges Kristne Råd tatt utfordringen og sendt ut følgende oppfordring til alle kirkesamfunnene i Norge:

Vi vet alle at dette blir en annerledes påske. Påskesangen «Deg være ære» har egentlig alltid vært en protest- og seierssang. Norges Kristne Råd inviterer nå alle til å bli med på en nasjonal avsynging av «Deg være ære» 1. Påskedag kl. 12.00.

Det kan være fra verandaer, balkonger, altaner, terrasser eller fra din egen stue eller kjøkken. Vi oppfordrer alle, på samme tidspunkt, 1. påskedag kl. 12.00 å bli med i sangen og gjerne legge det ut på sosiale medier. Bruk #påskesang2020 – og la oss fylle Norge med den mektige påskesangen «Deg være ære»!

Av Trond Filberg


Følg påskesangen på Facebook – et arrangement av Norges Kristne Råd – klikk her.

Her finner du sangteksten til salmen – klikk her.

Her er orgelmusikk uten sang som du kan benytte – spilt av Elisabeth Seland, YouTube.

Vil du være med å gi en gave til våre søsterkirker?

Gi din gave via Vipps til 117008, med bankkort (trykk her) eller benytt kontonummer 3000 15 10300 – merk gaven «Nødhjelp».

Pengene går direkte til behov knyttet til den akutte situasjonen, som lønn til menighetsarbeidere, mat, husleie, medisiner, smittevernsutstyr m.m. Vi holder fortløpende kontakt med våre søsterkirker, og fordeler midlene der det er størst behov og muligheter for å distribuere hjelpen på en trygg måte.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X