64 elever har startet på Ansgar bibelskole dette året. Foto: Lasse Eid


Spennende skolestart

Over 470 elever og studenter har denne høsten begynt skoleåret på Ansgarskolen. Skolen kunne samtidig ønske velkommen til en helt ny kantine.

– Jeg synes oppstarten på semesteret har gått over all forventning. Vi har hatt separat oppstart for bibelskolen og høyskolen, og det har fungert bra for begge parter. Selv om koronareglene medfører merarbeid for lærerne og andre ansatte, har alt gått bra så langt, sier rektor Ingun F. Breistein til misjonsnytt.no.

Ved Ansgar høyskole kunne studiesjefen, Cato Gulaker, ønske velkommen over 400 nye studenter, mot 330 studenter i fjor. Han snakket varmt om faglitteratur og gleden av å kunne tilegne seg kunnskap, mens studentrådslederen, Pia Amalie Saga Berberg, delte informasjon om felleskap og trygge rammer.

Som alle andre studiesteder ble det en noe annerledes start på studieåret grunnet koronapandemien. Målet er likevel at alle studentene skal oppleve seg inkludert.

Foruten de faste smitteverntiltakene, har skolen anviste plasser i undervisningsrommene. Undervisningen vil bli gjennomført med både oppmøte i klasserom og via digital videooverføring på nett. Obligatorisk undervisning skal gjennomføres så langt som mulig som normalt. Oppmøte registreres, både for fysisk oppmøte og digitale deltagere.

Dro til Vegårtun

Bibelskolens 64 elever startet skoleåret med å reise til Vegårtun leirsted. Målet var å bli bedre kjent med hverandre, og samtidig få høre god forkynnelse og delta i herlig lovsang.

Bibelskolen har i år fem linjer: Bibel og Disippel, Bibel og Dans, Bibel og Musikk, Bibel og Crew, Bibel og KRIK. Linjeledere er henholdsvis Odd Inge Elemy, Heidi Robert, John Yngvar Syversen, Lasse Eid og Grethe Fredvik, mens Terje Watne er inspektør.

Nye lokaler i bruk

Campus, skolens område på Hånes, er fortsatt inne i en hektisk byggeperiode. Men til skolestart kunne de ansatte ønske velkommen til helt nytt inngangsparti, nytt kjøkken og et helt nytt kantineområde.

Inngangspartiet er mer åpent, større glassflater og har fått automatisk åpning av inngangsdørene. Resepsjonen er flyttet og fått et nytt design. Kantinen er utvidet betydelig, der gulvarealet er delt på to plan. I hjørnet er det laget en ny scene, og ytterst er det store vinduer med fantastisk utsikt mot Kristiansand sentrum.

Neste trinn på ferdiggjøringen inne er et stor mingleområde mellom kantinen og uteområdet mot klasserom og Nupen-kapellet.

Av Trond Filberg

Ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, klippet snora til den nye kantinen sist fredag.

Første etappe med nye lokaler på Ansgarskolen er gjennomført med ny og mye større kantine i skolens hovedbygg.

Administrasjonsmedarbeider Ingrid Wold synes den nye resepsjonen og inngangen for Ansgarskolen er blitt veldig fin.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X