ADVENT: Viggo Klausen inviterer til samtale og ettertanke hver adventssøndag – med film og bibeltekster fra juleevangeliet.


Adventsglede i ventetiden

Det banker på døren. På trappa står det noen blide voksne og barn med en adventspose fra en lokale misjonskirke.

Vi er på vei inn i adventstiden. Mange har måttet avlyse både juleavslutninger og grøtfester. Som plaster på såret har fire damer i Kristiansand gått sammen om å lage en adventsressurs til familiene i sine menigheter.

Damene bak ideen om adventsposene er Hannah Trøen i Randesund misjonskirke, Torunn Lian i Ytre Randesund misjonskirke, Helene M. Gundersen i Hånes misjonskirke og Jorunn Lohne i Hellemyr misjonskirke.

Stine og Aleksander Sunnhordvik og Markus Øverland ble veldig glade for adventsposen de fikk da medarbeidere fra Hånes misjonskirke ringte på døra. (Privat foto, gjengitt med tilltatelse).

Hjemmebesøk skaper glede

I disse dager før første søndag i advent har de vært ute og banket på dørene til familier for å gi dem en hyggelig adventspose.

– Vi deler ut om lag 120 adventposer til sammen, og så vet jeg at pastor Maria Morfjord i Farsund misjonskirke har brukt opplegget vårt og supplert det med noe mer før de deler ut til sine familier, forteller Helene M. Gundersen som er med i Hånes misjonskirke.

De deler gjerne ideen og materiell med andre, og i ressursdelingssiden finner man konkrete tips og ark som kan kopieres og brukes. Her er det forslag til adventssamlinger og aktiviteter man kan gjøre hjemme i ventetiden. I tillegg har de laget en adventsløype som kan sette opp i lokalmiljøet.

Mille Lohne er med å deler ut adventsposer fra Hellemyr misjonskirke. Mari Lovise Kristoffersen (t.h.) ble glad for overraskelsen. (Privat foto, gjengitt med tilltatelse).

Adventsløypa med QR-kode

Jorunn Lohne i Hellemyr misjonskirke forteller at de har vært ute flere dager og møtt glade barn.

– Jeg hadde med meg mine egne barn, og det ble veldig godt mottatt, sier Jorunn, som også gleder seg til turen som skjer på adventssøndagen 29. november.

Hellemyr misjonskirke og Hellemyr menighet inviterer lokalfolket til en annerledes adventsopplevelse. Alle som kommer til lysløypa får ved hjelp av en QR-kode ved inngangen til lysløypa, et kart for å finne fram til poster i skogen. Der er det quiz, oppgaver og aktiviteter knyttet til advent, jul og julens hovedperson, Jesus. Løypa vil henge oppe hele adventstiden, slik at familiene og turgåere selv kan velge et tidspunkt som passer.

Englene kommer

I Skien misjonskirke har de laget er en nyinnspilt adventsserie som heter «Lys i sikte». Det er et englespill i fire episoder, en for hver søndag i advent. For første advent møter vi englene Ariel, Gabriela og Vingar som er på vei til jorden. I neste episode begynner englene en oppdagelsesferd i en by, og i tredje episode har englene oppdrag til menneskene. I siste episode feires det at Jesus er født.

Hovedbudskapet er håpet om lys i sikte, at vi kan oppleve Guds fred og nærhet, midt i all uro og smittevern. Filmene som er mellom 3 og 5 minutter, er morsomt laget med moderne innslag som Highphone og cola. Englene Ariel, Gabriela og Vingar spilles av Leah Norland Gundersen, Lone Nygaard Torvund og Aksel Solberg. Film og redigering ved Morten Bjerk, mens manus og regi av Linda Andernach Johannesen.

Advent med Viggo

En helt ny adventsserie med Viggo Klausen er laget for hjemmene. En episode for hver adventssøndag, gir juleevangeliet en spennende kombinasjon av bibelhistoriene gjennom film og bibeltekster, samt Viggos utfordringer og gode ord til seerne. Han har også tatt med seg gitaren i studio.

– Når dere skal se «Advent med Viggo» er det smart å ha klart en adventskrans, fyrstikker og noen bibler for hånden. Jeg har dessuten noe helt spesielt på hjertet til dere mot slutten av filmen med en utfordring dere ikke må gå glipp av, forteller Viggo om innholdet for første søndag i advent.

Se filmene «Advent med Viggo» – klikk her.

Hver episode varer om lag 15 minutter. Her er det lystenning, bibellesning, julefilm og spørsmål for ettertanke og samtale. Er det flere i familien hjemme er det fint å se episodene sammen, men de egner seg også fint til å se helt alene.

Jul i Betlehem

Oslo misjonskirke Betlehem inviterer til fellesskap for små og store i advent og jul under overskriften «Jul i Betlehem». Menigheten inviterer til samlinger i flere digitale kanaler, og i på grunn av strenge koronarestriksjoner i hovedstaden blir alle søndagene ut året, og julaften, gjennomført på digitale plattformer.

– Vi gleder oss til å skape gode øyeblikk i denne adventstiden, selv om det i hovedsak må skje på skjerm. Heldigvis har vi fått god erfaring slike produksjoner dette året, sier Erik Andreassen, hovedpastor i Oslo misjonskirke Betlehem.

Av Trond Filberg

ADVENTSPOSER OG AKTIVITETER

KLIKK PÅ BILDET FOR Å KOMME TIL RESSURSSIDEN.

HÅPET I GRANIZAL, COLOMBIA

Din støtte hjelper mennesker på flukt i Colombia. Klikk på bildet.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X