Sunniva og Tobias med Tromsø by i bakgrunnen

JOBBER MED UNGDOM I TROMSØ: Sunniva og Tobias Mersland trivdes så godt i Tromsø at de ble værende i byen etter endt bibelskole. Sunniva som student og Tobias som barne- og ungdomsarbeider i Frimisjonen Foto: Privat


Vil samle ungdommene i nord

– Det er få ungdommer i misjonskirkene i nord. Det er derfor ekstra viktig å investere i disse og legge til rette for at de kan samles, mener UNG-leder Svein Aksel G. Nakkestad.

Misjonskirken UNG har de siste årene gjort flere grep for å støtte ungdomsarbeid over hele landet. Mats Sveindal og Markus Kvavik har jobbet frem oppstartspakke for nye ungdomsledere og stadig nye taleressurser. Nå har de også utviklet en oppstartspakke for dem som ønsker å etablere et nytt ungdomsarbeid i sin misjonskirke.

Krevende med store avstander

En av dem som har benyttet seg av dette er Tobias Mersland i Frimisjonen Tromsø. De er den eneste av misjonskirkene i Nordland og Troms og Finnmark som nå har en ansatt barne- og ungdomsarbeider.

Tobias er oppvokst i Lyngdal og var aktiv i del lokale misjonskirkens ungdomsarbeid. Da han og kjæresten Sunniva, som han nå er gift med, ønsket å dra på bibelskole sammen etter videregående skole, falt valget på Tromsø.

.

Ungdom rundt bord ute Liv og vekst i nord

Tobias Mersland i Frimisjonen Tromsø mener at behovet for å samle ungdommene i nord og satse på leder- og disippeltrening her, er stort. Stagedive nord er en viktig arena for dette. Her fra arrangementet i 2017 i Harstad.

.

– Vi trengte litt utfordring og ønsket å reise til Nord-Norge. Her gikk vi på Fjellheim Bibelskole, mens vi ellers var aktive i Frimisjonen i Tromsø. Ett år i nord var absolutt ikke nok! Vi forelsket oss i naturen og byen, og ble raskt veldig glade i Frimisjonen. Vi ønsket derfor å bli, og være med å gi ungdommer i nord noe av det vi selv har fått, forteller paret.

Sunniva har startet på studier i Tromsø, mens Tobias jobber i Frimisjonen. Ungdomsarbeidet her samler mellom 5 og 10 personer og er i ferd med å bygge seg opp. I andre misjonskirker har de knapt frivillige til å jobbe med ungdom. Tobias mener det derfor er viktig at menighetene kan dele på ressurser og erfaringer.

– Vi kan invitere hverandre til ungdomshelger, møter og treff, og stå hverandre nærmere og legge til rette for gode relasjoner mellom ungdommene. Men det største hinderet vi har her oppe er avstandene, og reiseutgiftene dette medfører.

Innsamling for ungdommene

Dette behovet ønsker Misjonskirken UNG å være med å møte, og har derfor blant annet satt i gang en innsamling for å styrke arbeidet i nord. Nylig ble også Marcus Vindenes ansatt for å følge opp leder- og disippellivsatsningen i UNG. Sammen med Svein Aksel har han samtalt med misjonskirkene, for å finne ut hva man sammen kan gjøre for ungdommene i nord.

Marcus Vindenes

Marcus Vindenes jobber med leder- og disippeltrening i UNG.

Tobias Mersland er glad for at UNG satser ekstra på de nordligste misjonskirkene.

– Jeg mener at behovet for dette er stort! Nord-Norge er stort, og avstanden mellom menighetene er lange. Arbeidene her er ofte små og ressursene deretter. På mange måter er vi litt for oss selv og alle driver med sitt. Men når vi går sammen, blir vi også flere. Da får vi flere ressurser å spille på og kan gi ungdommene våre et endra bedre og bredere tilbud. Dette tror jeg er kjempeviktig.

Helt konkret ønsker man å starte med å samle ungdommene på følgende arrangementer våren 2021: Impuls i Tromsø i mars, Stagedive Påske på Vegårtun og Stagedive Nord i pinsen.

– Drømmen er på sikt å få opp en dyptgående disippelgruppe for ungdom etter konfirmantalder. På veien dit trenger vi å samle ungdommene, gi dem flere arenaer å knytte sterke bånd og bli styrket som disipler av Jesus, forteller Svein Aksel.

Av Rachel E. Olsen


Vil du støtte ungdommen i nord?

  • Vipps en gave til 93828
  • Gi til kontonr. 3000.15.09000 – med gaven «Satsing i nord»

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X