Foto av Margot og Sigrund i Oslo misjonskirke, pinsegudstjeneste.

PINSE: NRK sender pinsegudstjeneste på TV og i radio søndag 1. pinsedag fra Oslo misjonskirke Betlehem. Margot Amlie Dahl (t.v) og Sigrund Refsnes leder gudstjenesten (Foto: Øyvind Granborg)


Pinseglede for menigheten

I bibeltekstene om pinsen, demonstrerer Den treenige Gud sin tilstedeværelse og enhet med den kristne menighet. Jesu Kristi løfter og Faderens sendelse av Den hellige ånd til alle kristne står sentralt i feiringen av pinsen som gjerne kalles menighetens fødselsdag.

Det er nettopp Guds nærvær den gang og i dag, som er utgangspunktet når NRK på 1. pinsedag sender gudstjenesten fra Oslo misjonskirke Betlehem i TV og radio.

– Jeg taler om vår Gud som tar initiativet og kommer nær, sier Erik Andreassen (bildet) som er hovedpastor i Oslo misjonskirke Betlehem. Han taler i NRKs pinsegudstjeneste. Barne- og familiepastor Margot Amlie Dahl og Sigrund Refsnes (12 år) leder gudstjenesten. Jens Andreas Kleiven ved pianoet leder sangen. Med seg har han blant annet Christian Ingebrigtsen og Iren Wikse Bentsen som synger, og Espen Tappel på gitar og Arild Strøm på bass.

Bibelteksten som leses av Per Horntvedt, er fra Johannes evangelium 14, vers 15-21, der Jesus er sammen med sine disipler og oppmuntrer dem om hva som skal skje framover. Jesus forsikrer dem om at selv om han skal dø og tas opp til himmelen, vil han be sin Far om å sende Den hellige ånd til dem.

– Jeg lar dere ikke bli igjen som foreldreløse barn. Jeg kommer til dere, sier Jesus og forsikrer at Den hellige ånd skal hjelpe dem både å lære dem og minne dem om Jesu ord.

Sangere og musikere på pinsegudstjenesten, fra venstre: Jens Andreas Kleiven (piano og sang), Arild Strøm (bass), Christian Ingebrigtsen (sang og gitar), Iren Wikse Bentsen (sang) Espen Tappel (gitar). (Foto: Øyvind Granborg)

Pinse for alle – i Oslo

På 1. Pinsedag, 23. mai kl. 20.00 inviterer en rekke menigheter i Oslo til fellesskap i videoverktøyet Zoom. Sendingen skjer fra United Oslo, som er initiativtaker sammen med Storsalen, Filadelfiakirken, Oslo misjonskirke Betlehem. Andre menigheter som er medarrangører, er blant annet Bjølsen misjonskirke, Oslo Sentrum Baptistkirke, IMI-kirken Kollektivet, Manglerud kirke (Dnk), Misjonssalen Oslo og Misjonskirken på Majorstua.

Pastor i IMI-kirken Stavanger, Egil Elling Ellingsen (bildet), taler om pinsebudskapet.

Ber om tegn og under

Desta Lemma - taler på Rettferdskonferansen 2020

– Norden trenger en åndelig vekkelse, sier Desta Lemma (bildet). Han er leder for Flerkulturell Pinsefestival, og er ansatt i Norges Kristne Råd som rådgiver for migrasjon og flerkulturelt arbeid. Flerkulturell Pinsefestival vises på internett 2. Pinsedag, 24. mai kl. 11.00.

Les hele intervjuet med Desta – klikk her.

– Jeg ber for tegn og under. Det er ofte det som skal til for å rykke oss ut av den veldig rasjonelle tilnærmingen til alt. Jeg ber for at tegn og under skal skje, som åpner folkets øye for tro. Det kan også bidra til å gjøre oss i stand til å bære evangeliets vitnesbyrd ut i verden, sier Desta.

Tekst: Trond Filberg, NKR. Foto: Øyvind Granborg (OmB-fotos), Trond Filberg, NKR. 

Pinsefestival 2. pinsedag

Mandag 24. mai kl. 11.00, 2. Pinsedag, arrangeres Flerkulturell Pinsefestival. Det blir digital versjon. Anne Mari Schiager Topland, som er pastor i Oslo Storbymenighet, Frikirken, taler. Dessuten blir det hilsninger fra statsminister Erna Solberg og forskjellige kirkeledere. Pinseteksten blir lest på flere språk, blant annet av Ole Christian Kvarme. Kor-innslag ledes av Leif Ingvald Skaug. Flerkulturelt kirkelig nettverk i Norges Kristne Råd står for koordineringen av pinsefestival som samler migrantmenigheter og etablerte norske kirker.

Følg med på sendingen – se pinsefestivalen arrangementsside på Facebook.

Pinse-ressurser

På vår delingsside for ressurser til hjem og kirke, finner du filmer, lenker og materiell for pinsefeiringen. Her finner du pinse-filmene med Viggo Klausen, Bibelselskapets ressursside for pinsen, tegnefilm med norsk tale om bibeltekstene i Apostlenes Gjerninger og lenker til nettbaserte arrangementer i pinsen.

Se ressurssiden – klikk her.

NRK gudstjeneste 1. Pinsedag

NRK RADIO kl. 11.00 – klikk her.

NRK TV kl. 11.00 – klikk her.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X