MOT SLAVERI: Global Uke arrangeres i flere norske kirker hvert år, også i Misjonskirken Norge. Norges Kristne Råd er tilrettelegger og har nå høstet internasjonal anerkjennelse for initiativet. Her er prosjektleder Elin Finnseth Sæverås. (Foto: Tor Tjerandsen, NKR)


Global uke anerkjent av europeisk nettverk

Misjonskirken Norge løfter hvert år frem det felleskirkelig initiativet Global uke, som setter fokus på global urettferdighet. Norges Kristne Råd (NKR) står bak arbeidet som de siste årene har belyst utfordringer knyttet til moderne slaveri. Nå får engasjementet internasjonal anerkjennelse.

The Global Education Network Europe (GENE), som samler departementer og etater som arbeider innen global utdanning, har tildelt NKR utmerkelsen «Certificate exemplifying quality in Global Education», for deres arbeid med Global uke.

– Det er en veldig hyggelig bekreftelse å få på at vi har gjort noe riktig, sier prosjektleder for Global uke, Elin Finnseth Sæverås, til Kristelig Pressekontor (KPK).

Kristen tro og nestekjærlighet

Finnseth Sæverås beskriver Global uke som en dugnad for å sette søkelys på og bekjempe moderne slaveri. Sammen med andre aktører har man på denne måten vært med på å legge press på myndighetene, for å få til en menneskerettighets- og åpenhetslov for næringslivet.

Gjerpen misjonskirke har satt fokus på moderne slaveri gjennom Global uke. Her går konfirmantene gjennom en digital quiz om temaet. Foto: Maria Bruseland.

Hun forteller videre at den kristne troen spiller en viktig rolle for dem som er med på Global uke.

– For oss handler det om å belyse sammenhengen mellom kristen tro og de samfunnsutfordringene som dette utgjør. Urettferdigheten viser seg fra sitt grelleste gjennom denne problematikken. Når vi som kaller oss kristne, har et nestekjærlighetsbud og vektlegger at Guds rike bygges på rettferdighet og likeverd, så er moderne slaveri en del av bildet vi må forholde oss til, sier Finnseth Sæverås.

Inviterer flere misjonskirker med

Misjonskirken Norge er representert i styringsgruppa for Global uke, med misjonskonsulent Naomi Curwen. Hun har et sterkt engasjement for rettferdsarbeid globalt, og opplever at det særlig er de unge i våre misjonskirker som deler dette engasjementet.

– Flere misjonskirker har skapt bevisstgjøring rundt dette i sin menighet de siste årene. Vi håper å få med oss enda flere for å løfte stemmen mot moderne slaveri, ikke minst med tanke på at dette problemet har økt ytterligere det siste året under pandemien.

Av KPK og Rachel Olsen

  • Hva kan jeg gjøre? 
     Global ukes nettsider finner du tips, inspirasjon og ressurser for hvordan din menighet eller UNG-gruppe kan bidra i kampen mot moderne slaveri.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X