Mennesker i alle aldre i rolig demonstrasjon foran bevæpnede politi

DEMONSTRASJONER: Colombia er preget av store protester mot regjeringen og urettferdighet. Sammen med pandemien er dette med å ramme økonomien hardt og skaper usikkerhet og ustabilitet.

Oppleves som å være i krig igjen

– Situasjonen med opptøyer og vold i Bogotá og resten av landet preger oss, sier Monica Guerrero ved Misjonskirken Norges kontor i Colombia.

Protester, opptøyer og voldshendelser har de siste ukene preget nyhetene fra Colombia. Det rapporteres dystre tall på både skadde og døde. Misjonskirken i Colombia er til stede i sårbare områder som er sterkt påvirket av de sosioøkonomiske virkningene av opptøyene og over ett år med koronarestriksjoner.

– Vi merker at det er et stort behov for sosial, økonomisk, åndelig og emosjonell støtte. Det har blitt stadig vanskeligere å holde på optimismen, ettersom måneder med restriksjoner har gått. Prosjektene våre har likevel tilpasset seg og gjort det de kan for å fortsatt kunne betjene mennesker. Vi hører historier om folk som har kommet til tro på Jesus gjennom sosiale medier, hvor andre har delt sine vitnesbyrd, forteller Monica.

Monica Guerrero

Monica Guerrero er daglig leder ved Misjonskirken Norges kontor i Bogotá i Colombia. Foto: Naomi Curwen

Økonomisk usikkerhet

Det sosiale gapet har økt det siste året. Monica forteller at det nå er mange som ikke holder seg hjemme for å unngå smitte. Frykten for å sulte og ikke klare å betale sine forpliktelser, som husleie eller lån, gjør at de nå i stedet drar ut for å jobbe. I tillegg bidrar opptøyene til ytterligere usikkerhet. Monica beskriver det som en følelse av å være i krig igjen.

– Vi har et voldelig og urettferdig samfunn, som ligger til grunn for de store protestene den siste måneden. Sammen med pandemien rammer dette økonomien hardt og fører til enda større sosial ulikhet.

Be for Colombia

Misjonskirken Norges internasjonale leder Jon-Arne Hoppestad, oppfordrer vårt kirkesamfunn til bønn for Colombia.

– Dette vakre landet med sin lange historie av konflikter, står igjen i en alvorlig situasjon. Urettferdig fordeling av goder er en vesentlig del av bakteppet som nå har utkrystallisert seg i en ny voldsspiral. Vi vil fortsette å be om fred, rettferdighet, forsoning og tilgivelse, beskriver Jon-Arne.

På vegne av Misjonskirken i Colombia uttrykker Monica takknemlighet for det tette forholdet til søsterkirken i Norge, som er med å støtte deres lokalmenigheter og diakonale prosjekter.

– Takk for forbønn og for at dere lytter til oss og støtter oss gjennom å dele av deres ressurser.

LINK TIL GIVERSIDE

Den største utfordringen i Colombia er nå å opprettholde administrativ funksjonalitet i misjonskirkene og prosjektene, og samtidig møte de stadig økende behovene for humanitær støtte.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X