Jesus rekker ut en hånd. Vann i bakgrunnen.

Gå tett med Jesus

Av Svein Aksel G. Nakkestad, daglig leder i Misjonskirken UNG

I sommer var vi flere unge på leir enn noen gang før. Fantastisk!

Jesus var også på leir/festival da han var fysisk på jord, gjerne med flere tusen til stede. Men der folket gjerne ville at han skulle bli i mange dager, så stakk Jesus av for å være alene med sin Far og for å disippelgjøre de ihuga etterfølgerne. Kanskje fordi Han visste at om dette skulle vare, så trengte folk noe mer omfattende enn fellesundervisning på et fjell eller en plattform kan gi. Hvis Bergprekenen skulle bli liv, ja så måtte Jesus gå tett med noen og vise det i praksis.

Jesus er rimelig intens i sine forventninger. Lukas 14, 25-27 forteller:

«Store folkeskarer fulgte med Jesus, og han vendte seg til dem og sa: Om noen kommer til meg og ikke setter dette høyere enn far og mor, kone og barn, brødre og søstre, ja, høyere enn sitt eget liv, kan han ikke være min disippel. Den som ikke bærer sitt kors og følger etter meg, kan ikke være min disippel.»

Mange kan fortelle årevis etterpå om det livsforvandlende møtet på leir

Kanskje har vi tenkt at Jesu stemme er litt for skarp her. Men kanskje er det vel så mye nåde, omsorg og nød i stemmen når han sier det. At Jesus vet at om noe annet får den plassen bare Han skal ha, om vi ikke vi møter verden «head-on», med korset på skuldra, så vil vi gå vill. I Matteus 22, 29 sier Jesus: «Dere farer vill fordi dere ikke kjenner skriftene og heller ikke Guds makt.»

Dette er utfordrende for våre unge, som vokser opp i en kultur der de har hele verden i lomma fra den dagen de får sin første smart-telefon. På leir får mange ungdommer kjenne på Guds makt. Mange kan fortelle årevis etterpå om det livsforvandlende møtet på leir. De trenger et møte der de får kjenne på at «du er Gud og jeg er virkelig ikke».

Samtidig trenger de også å kjenne Skriftene. Disse to vil til alle tider være fundamentet i disippelskap. Uten dem farer vi vill. Uten dem så har verken vi eller våre barn og ungdom noe for å stå imot tidsåndens malstrøm. De trenger å bli trygge i identiteten som Guds barn og Jesu etterfølgere. Jeg tror at barn og unge som er tilskuere vil gå lei, mens unge disipler vil gå ut og gjøre disipler.

La oss gjøre disipler!

Bli fastgiver til Misjonskirken UNG!

Alle ønsker vi å gi våre barn det beste vi har. Troen på Jesus kan vi gi barna fra de aller første årene, men hvordan gi troen videre så barna får en selvstendig, livslang tro? Din gave hjelper oss så vi sammen kan gi Jesus-troen videre!

Gi en enkeltgave eller bli fastgiver her.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X