En glede for hele folket!


Juleandakt av Erna Søgaard Ultvedt (bildet), pastor i Misjonskirken Follow og Misjonskirken Kråkstad, og tidligere misjonær i Colombia.

Med ett sto en Herrens engel foran gjeterne, og Herrens herlighet lyste om dem. De ble overveldet av redsel. Engelen sa til dem: «Frykt ikke! Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket: I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren.» (Lukas evangelium 2, 9-11)

«Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket»!

Tenk hvilken måte å bli møtt på! Gjeterne var på en helt vanlig nattevakt, og så fikk de oppleve å være de første som fikk dette fantastiske «Jesus-budskapet»! Dette møter oss i vårt kjære og viktige juleevangelium fra den «gamle, men slitesterke» Lukas-fortellingen. Den som hvert år leses i alle kirker i vårt eget land og rundt omkring i hele verden. Gjeterne måtte løfte blikket og se opp! Du og jeg er møtt med det samme budskapet i dag, du og jeg kan få løfte blikket å se på Jesus, i en verden som blør og som er utrygg på flere måter enn Covid!

Vi behøver jo så inderlig vel julens budskap på nytt og på nytt. Vi vil stå tett sammen som en søskenflokk – og la de vidunderlige tonene fra alle de kjære julesangene fylle hjertet vårt. Vissheten om at en hel verden synger sammen med oss, trass i ulike språk, tradisjoner og kulturer, fyller oss med takknemlighet, glede og begeistring. Sammen lyder hyllingen og lovsangen om at Jesus kom til vår jord. Halleluja!

Denne gleden som englene forkynte gjeterne, skal du og jeg få bringe videre. Det å formidle julens budskap – vise en vei til krybben og videre til korset og den tomme grav der det finnes frelse og tilgivelse for alle mennesker. Det er vårt oppdrag.

Skrev varme brev

En sang jeg alltid har vært spesielt glad i, er: «Gled deg, du jord, la mørket fly, For lyset blant oss bor. Å, hvilket dyp av kjærlighet, Gud vender all vår sorg til fred. All verden pris hans kjærlighet!». Sangen er skrevet av den britiske forfatteren Isaac Watts. Han slet mye med sykdom da han var barn, og overlevde så vidt de første leveårene. Watts hadde store evner og ble pastor i London allerede da han var i tjueårene. Fordi han ikke kunne dra så mye på husbesøk som han ønsket, skrev han varme brev med trøst og oppmuntring til personer i menigheten som var syke, levde i sorg eller hadde mistet motet.

Vi kan i dag sende varme hilsener via sosiale medier, ta en telefon, eller på andre måter hjelpe en som sliter, og minne hverandre om at Jesus kom, og la «mørket fly, for lyset blant oss bor».  La oss hjelpe hverandre til «å løfte øynene» – og til å være blant dem som forkynner om den store gleden: Jesus!

God og velsignet julehøytid!

Link til julekampanje side

Gi en julegave til Kongo!

→  Gi via innsamlingsaksjonen på Facebook

→  Vipps en gave til 117008 – merk «Julekampanjen»

→  Gi med bankkort eller Vipps via vår giverside

Inspirasjon og digitale programmer og filmer for julehøytiden. Se blant annet programmet «Julekort fra hele Norge».

Se nettsiden >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X