MISJONSKIRKEN NORGE: Gjennom vår internasjonale paraply IFFEC videreformidler vi økonomisk støtte til søsterkirker som trenger det i Ukraina og nabolandene Polen og Romania. Saken oppdateres.


Vi står sammen med Ukraina

Situasjonen vi ser i nyhetsbildet preger oss alle dypt. Hvis menigheter eller enkeltpersoner ønsker å bidra, har Misjonskirken Norge mulighet til å videreformidle økonomisk støtte.

-Be for Ukraina. Situasjonen er utrolig vanskelig for det ukrainske folket. Kjære trossøken i Norge, stå sammen med oss i inderlig bønn for situasjonen, oppfordrer pastor Jacek Duda fra Polen.

Han skrev denne meldingen på vei hjem fra en av grenseovergangene mellom Ukraina og Polen, tirsdag 1. mars. Jacek hadde stoppet langs veien og satt og gråt i bilen. Møtet med kvinner og barn på flukt fra krig i hjemlandet gjør sterkt inntrykk.

Vi støtter våre søsterkirker

Misjonskirken Norge har søsterkirker i Ukraina som nå melder om store behov i deres arbeid for å ivareta mennesker der de er til stede. Polen og Romania deler grense med Ukraina, og vår søsterkirke i Polen forteller at de tar imot hundrevis av flyktninger, som henvender seg til menighetene for hjelp. Menigheter i Romania er engasjert på grenseovergangene. Det er behov for støtte til transport, mat, klær, hygieneartikler og overnatting.

Flertallet av flyktningene er kvinner og barn. Menn mellom 18 og 60 år får ikke forlate Ukraina og må bli igjen for å forsvare landet sitt.

Vi har nå en innsamlingsaksjon for å hjelpe våre søsterkirker i Ukraina og nabolandene Polen og Romania. Gaven videreformidles trygt via vår internasjonale paraply IFFEC, som har jevn kontakt med søsterkirkene og kartlegger behovene på de ulike stedene. Støtten fordeles der behovene er størst, og første utsending av midler skjer i begynnelsen av neste uke.

Vår søsterkirke i Polen melder at alle menighetene er involvert i arbeidet med å ta imot flyktninger og bidra med nødhjelp. 

Lublin misjonskirke i Polen har forberedt overnatting for ukrainske flyktninger som kommer til byen. Begge foto: Jacek Duda.

Be for situasjonen

Vi oppfordrer alle våre misjonskirker til å fortsette å løfte situasjonen i bønn. Be for mennesker på flukt, som står opptil flere dager i kø for å krysse grensene til naboland. Flere går ifra bilene sine og kommer til fots.

Be om at fredssamtalene skal føre frem og krigen ta slutt. Be om visdom for ledere som har innflytelse på situasjonen.

Be for våre søsterkirker og medarbeidere som står midt oppi det, om styrke, beskyttelse og utholdenhet i deres arbeid med å ivareta mennesker der de er til stede.

VIPPS til #117008 og merk gaven «Ukraina». Tusen takk for alle bidrag!

Misjonskirken Norge er en av oppdragsgiverne til Kirkens Nødhjelp. KN er en profesjonell aktør med lang erfaring innen nødhjelpsarbeid. De er i full gang med å dele ut akutt nødhjelp til befolkningen i Ukraina.
Les mer om arbeidet de står i og støtt nødhjelpsinnsamlingen her.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X