VOLONTØRTJENESTE: Skoleåret 21/22 er Marcus Vindenes og Marie Igland volontører for Misjonskirken Norge i Colombia.


Volontører med et stort tjenestehjerte

Marcus Vindenes (26) og Marie Igland (24) har begge snakket om misjon fra de var små. Nå har de bodd fire måneder i Colombia og funnet seg godt til rette i sin nye hverdag som volontører for Misjonskirken Norge.

– Jeg husker fortsatt godt da læreren min på ungdomsskolen spurte hva jeg ville bli og jeg forklarte at jeg vurderte misjonær, ler Marie, mens hun tenker tilbake på det.

Marcus er misjonærbarn og foreldrene har jobbet på Filipinene. – Misjon har vært en identitet for oss og det har vært helt naturlig å tenke at man kan reise ut som misjonær. Faktisk pleide jeg og de to brødrene mine å diskutere hvor vi skulle dra og at vi burde reise til hvert vårt kontinent, forteller Marcus.

Utdanning først

Selv om misjon har ligget på hjertet lenge ble det utdanning på begge volontørene før tanken om Colombia ble en realitet. Marie er utdannet sykepleier og har jobbet på akuttmottaket til Arendal sykehus. Marcus har bachelor i statsvitenskap og en master i «menneskehandel og frigjøring» fra Nottingham University i England.

Les også: «Drømmer om å leve i en verden fri fra slaveri»

Pandemien gjorde at utreise ble utsatt, men 14. oktober 2021 var det endelig tid for avreise. Planen er ti måneder i volontørtjeneste, der de bidrar i menighetsarbeidet og det diakonale arbeidet til vår søsterkirke i Colombia.

Varmt tatt imot

Da vi besøkte Marie og Marcus i februar kunne de ikke snakke varmt nok om vertsfamiliene sine, medarbeidere på kontoret og måten de blir tatt imot på i menigheter og prosjekter.

– Jeg var litt spent på hvordan det ville bli å bo med en ny familie, men jeg har jo fått ei venninne for livet, deler Marie. Hun bor sammen med Jimena Gonzalez Alzate, som er nasjonal ungdomsleder, søsteren hennes Viviana og tantebarnet Josue på syv år.

Marcus bor hos tidligere generalsekretær for vår søsterkirke FIPEC, Mario A. Gonzalez, og kona Miriam. – De er virkelig så gode mot meg! smiler han. Mario forteller at det har vært en positiv erfaring med litt eldre volontører som har utdannelse i bunn, at de begge har funnet seg godt til rette i arbeidet og at de setter stor pris på å ha dem der.

På middag hjemme hos vertsfamilien til Marcus. F.v: Marie, Naomi, vertsmor Miriam og Marcus.

Monica Guerrero (t.v.) gjør en fantastisk jobb! Her sammen med misjonskonsulent Naomi Curwen.

Også er vi så takknemlige for Monica, som hjelper oss med alt fra smått til stort!! understreker begge to. Monica Guerrero leder kontoret i Bogota og har ansvar for de diakonale prosjektene. Det er hun som koordinerer volontørtjenesten, sørger for språkstudier, at de lærer seg å navigere i Bogota, blir kjent med kulturen, introduserer dem for arbeidet, finner vertsfamilier osv. Lista over alt hun gjør er lang.

– Jeg sitter med ansvaret for at det skal gå bra, både med det praktiske og det kulturelle, og prøver å sette meg inn i deres situasjon, forteller Monica. Hun kan hente fra egen erfaring i Norge da hun var volontør i Gjerpen misjonskirke og snakker fortsatt veldig godt norsk.

Da Ansgar bibelskole var på besøk i Colombia, arrangerte de fem misjonskirkene i Bogota et felles ungdomsmøte i parken.

Fokus på enhet

Til nå har tiden blitt brukt på språkstudier og på å bli kjent med flere av menighetene og de diakonale prosjektene. Fremover vil Marie og Marcus bidra på Esperanza SFO, Jakobs hus og grunnskolen i Potosi. De vil og være engasjert i flere av menighetene i Bogota innen lovsang, søndagsskole, smågrupper og ungdomsarbeid.

– Det har vært veldig fint å jobbe med ungdomsarbeid her og vi har fått flere nye venner. Det er gøy å se at vi har så mye til felles selv om vi kommer fra ulike land og kulturer, og at vi deler en felles tro, forteller Marie.

– Vi har lagt merke til at flere av ungdommene ikke kjenner til ungdomsgrupper fra andre menigheter i samme kirkesamfunn, deler Marcus. -Derfor var det et høydepunkt for meg da ungdommer fra fem av misjonskirkene i Bogota nylig var samlet for en felles dag i parken. Det var så fint å se alle menighetene sammen, og jeg håper det kanskje er starten på mer regionalt samarbeid fremover.

Mario, som sitter i regionstyret til vår søsterkirke, synes det er bra at volontørene tar dette opp og deler observasjonen. – Det er noe vi har vært klar over og styret har bestemt seg for å jobbe ekstra med enhet i regionen vår dette året. Det vil være naturlig å fokusere på enhet også på ungdomsnivå, noe jeg håper volontørene kan bidra til, avslutter han.

Vi heier på volontørene og ber for dem. Det er fantastisk å se hjertet de har for mennesker og arbeidet i Colombia og de gode relasjonene de allerede har fått. Det blir spennende å følge dem videre i tjenesten.

Av Naomi Curwen

Følg volontørene og arbeidet tettere!

Vloggen «Colombia Baby» der volontørene viser filmklipp og deler humoristisk fra hverdagen i Colombia anbefales å følge.

Marcus og Marie skriver og hvert sitt nyhetsbrev som alle interesserte kan melde seg på via hjemmesiden: www.mknu.no/utsendte

Vil du støtte arbeidet? Bli fadder!

Gjennom Misjonskirken Norges fadderprogram blir barn og unge i sårbare livssituasjoner sett, verdsatt og utrustet for framtiden.

Vi har seks prosjekter i Colombia der barn får omsorg, mat, oppfølging og leksehjelp.
Bli med du og – sammen forandrer vi liv! 

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X