BLOMSTER I SOLIDARITET: Søndag 26. juni deltok Hilde og Øyvind Haraldseid sammen med en rekke religions- og livssynsledere, for å markere fordømmelsen av terroraksjonen i Oslo. (Foto gjengitt med tillatelse fra STL) 


I medfølelse ved de rammede

Hilde og Øyvind Haraldseid vandret i Oslo til London Pub og la ned blomster ved åstedet. (Foto: STL)

Generalsekretær Øyvind Haraldseid deltok søndag 26. juni i en markering i Oslo sentrum etter skyteepisoden. Han stod sammen med bredden av religiøse ledere i norske tros- og livssynssamfunn da de la ned blomster på åstedet ved London Pub der skytingen skjedde.

To personer ble drept og 21 personer skadet. Gjerningspersonen er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger.


Haraldseid uttaler følgende i situasjonen:

Misjonskirken Norge fordømmer på det aller sterkeste den terror som har rammet uskyldige mennesker i Oslo natt til lørdag 25. juni. Dette har på en særlig måte rammet det homofile miljøet, og vi fastholder alle menneskers absolutte og ukrenkelige verdi. Vi står sammen i sjokket, sorgen og uttrykker vår varmeste medfølelse med ofrene og pårørende til alle som er drept, skadet og rammet av frykt.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X