COLOMBIAMISJONÆRER DELTOK PÅ JUBILEUM (f.v): barnebarn Naomi, Øyvind Berberg og datter Anne Marthe, Andre og Beatriz Bunch, Odd Bjørge Risanger, Elisabeth Gonzalez Bjelland og Roberto Gonzalez. Foto: Mónica Guerrero. 


Trettiårs jubileum i 63-menigheten i Bogotá

Jubileum går ikke upåaktet hen i Colombia. Da det som vi i dag kaller 63-menigheten feiret 30 år nå i november varte festen i over to uker med ulike aktiviteter og flere inviterte gjester. Kirkas medgrunnlegger, tidligere Colombiamisjonær Øyvind Berberg, var til stede sammen med datter Anne Marthe og barnebarn Naomi for å ta del i markeringen.

63-menigheten har utspring i rehabiliteringsarbeidet som Berberg, sammen med pastor Andrés Bunch, sto i spissen for tidlig på 1990-tallet. I 1992 samlet en gjeng som hadde gjennomført rehabiliteringsprogrammet seg for første gang i et bolighus i en annen bydel i Bogotá. De hadde blitt løst fra rusmisbruk gjennom et møte med Jesus Kristus, og nå ønsket også familie og venner å bli kjent med denne frigjøreren. Fra en grunnstamme bestående i hovedsakelig rehabiliterte gutter vokste menigheten raskt, og i dag er 63-menigheten en stor og livskraftig menighet i fellesskapet til vår colombianske søsterkirke.

Holdt fast i troen

For undertegnede var det en stor opplevelse å få være med på noe av jubileumsprogrammet. Menigheten var «vår» kirke under vår første misjonærperiode, og vi har fortsatt tette bånd til kirka.

Ekstra stort var det å få treffe igjen mange av de første elevene fra rehabiliteringsprogrammet. De er i dag godt voksne og har holdt fast i troen. Flere er fortsatt aktive i menigheten både som pastor, ledere og frivillige, og har vært med på hele den 30 år lange reisen fra de første samlingene i bolighuset til dagens bygg som rommer oppimot tusen.

Dedikerte sang til menighetens grunnleggere

Søndag 13. november ble det holdt jubileumskonsert med den kjente kristne sangeren Santiago Benavides. Det var et gripende øyeblikk da Benavides dedikerte sangen «Kirken til Juan Pablo» til menighetens grunnleggere.

Teksten handler om gatekirka til pastor Juan Pablo hvor tilhørerne er hardt preget av livet på gata. Det sniffes lim og kun et fåtall er edru på gudstjenesten.

Avslutningsvis heter det fritt oversatt: «Kirken til pastor Juan Pablo ville nok sjokkert mange. […] Men tro det eller ei, Juan Pablo er lykkelig i sin tjeneste med å bringe evangeliet til de hjemløse i Medellin».

Delte evangeliet med rusmiljøet i Bogota

I likhet med menigheten til Juan Pablo i Medellin var det denne gruppen Berberg og Bunch henvendte seg til, og oppstarten til 63-menigheten har mange fellestrekk med Benavides sangtekst. Når vi nå ser tilbake på de 30 årene som har gått kan vi takke to visjonærer som våget å følge kallet sitt og som la alt i Guds hender. De la grunnlaget for det som videre har vokst til et fantastisk arbeid hvor flere hundre har fått en ny start i livet.

Som representanter for Misjonskirken Norge fikk vi denne søndagen anledning til først og fremst å gratulere menigheten, som MKN har fått lov til å være med å støtte på forskjellig vis. Og vi fikk takke Øyvind Berberg og Andrés Bunch spesielt for den tjenesten de har bidratt med gjennom alle disse årene.

Av Odd Bjørge Risanger

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X