JULEKAMPANJEN: «Jeg har jo sagt deg: Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet! For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går» (Josva 1,9). Plakaten henger i en av menighetene til vår polske søsterkirke, som har tatt i mot og hjulpet flere tusen flyktninger siden krigen startet i Ukraina.


Håp for framtid i Ukraina!

Etter ni måneder med krig må vi ikke glemme at mennesker trenger hjelp akkurat her og nå, og at vårt bidrag betyr en forskjell. Ukraina er fortsatt under angrep. I disse dager er store deler av landet uten energiforsyning, uten oppvarming og uten vann.

– De er svært bekymret for situasjonen i hjemlandet, forteller menighetsrådigver Jacek Duda fra vår polske søsterkirke. I går besøkte han en av de ukrainske familiene som har bosatt seg i Polen. De forteller at det ikke er strøm, oppvarming eller mobildekning i mesteparten av Ukraina, også i vest der de kommer fra.

Vinteren har kommet

Snøen har allerede lagt seg i de vestlige områdene av Ukraina. Den kommende vinteren vil gjøre situasjonen betraktelig verre for svært mange, og vår polske søsterkirke forbereder seg nå på å ta imot en ny bølge av flyktninger. Jacek Duda oppfordrer alle venner i Norge til å bli med i bønn for for den krevende situasjonen.

Witalik og Nadiezda flyktet fra krigen med sine tre barn og mormor Oksana. De er svært bekymret for situasjonen i hjemlandet Ukraina. Under julekampanjen deler de sin historie. Foto: NC

Menighetsrådgiver Jacek Duda (2. f.h.) forteller om arbeidet i vår polske søsterkirke til medlemmer fra Misjonskirken Kråkstad som var på besøk i oktober 2022. Foto: NC.

Vi vil gi håp for framtid

Det oppstår mange behov når familier skal starte et nytt liv på et fremmed sted. Menighetene i Polen gir trygghet, støtte, omsorg og håp til mennesker på flukt fra krig.

I dag lanseres årets julekampanje i Misjonskirken Norge. Inntektene går til vår polske søsterkirke og det viktige arbeidet de gjør for ukrainske flyktninger. Gjennom adventstiden vil dere få se og lese de sterke historiene fra innsatsen. Følg med i Misjonsbladet og på nettsidene våre.

Av Naomi Curwen

Vi vil stå sammen med våre venner i Øst-Europa i en svært krevende tid.
Bli med og gi en gave til julekampanjen!

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X