Minneord om Tore Næs (30.07.1955-29.12.2022), Mjøndalen

Begravet fra Misjonskirken Betel Mjøndalen, 9. januar 2023


I minnesamværet for Tore Næs ble det sagt at han «var ikke speider», men han «levde» speider. Han begynte som speider i Mjøndalen i 1976, og var en bauta i dette arbeidet fram til sin bortgang.

MINNEORD FRA MISJONSKIRKEN SPEIDERKORPS

I 1978 fikk vi i speideren et speiderløfte som lyder slik: «Jeg lover etter beste evne å tjene Gud, hjelpe andre og leve etter speiderloven». Disse tre løftene man gir, å tjene Gud, hjelpe andre og leve etter speiderloven kan være en stor velsignelse for en selv og andre.

Men innimellom kan det være tungt arbeid. Noen ganger kan det å tjene i Guds rike være tøft. Man kan legge ned masse tid og krefter uten at man ser fremgang. Noen ganger kan det se ut til å gå bakover. Det kan være vanskelig. Det å hjelpe andre er innimellom en utakknemlig jobb, man gjør og gjør, ofte uten at noen vet eller ser og uten takk. Speiderloven er en god rettledning i livet, men den kan til tider være vanskelig å følge.

Tore Næs. Bildet er fra Kombikurset til MSK på Hovden i 2017. (Foto: Trond Filberg)

Tross dette har Tore stått i dette arbeidet en årrekke, lengre enn de aller fleste. Det sier mye om hans utholdenhet, og det sier også mye om at han trolig nok har latt alle små og store seire på veien, for det er heldigvis mange av dem, få mye større plass i livet.

Tore har vært til en uendelig velsignelse for mange liv. Jeg tror det er flere barn som vokser opp i trygge hjem her i Mjøndalen fordi foreldrene en gang hadde Tore som leder i speideren. Barn som har gode forbilder hjemme, fordi Tore har vært et godt forbilde for deres foreldre tidligere. For å nevne noe.

Denne velsignelsen vil fortsette i generasjoner. Jeg tror at det avtrykket han har satt etter seg, i kraft av Gud, er så mye større enn vi noen gang kan ane. Så derfor, på vegne av hele Misjonskirken Speiderkorps ønsker jeg å si takk! Takk for innsatsen og takk for det du gav til Herren.

Vi lyser Guds fred over Tore Næs varme minne.

Anita Dencker Isaksen, speiderkonsulent i MSK

Tore Næs ble begravet fra Misjonskirken Betel Mjøndalen. (Foto: Anita D. Isaksen)

MINNEORD FRA MJØNDALEN MSK

På vegne av Mjøndalen MSK Speidergruppe ønsker jeg å uttrykke en stor takk for all innsats Tore Næs gjorde for speidergruppa vår over de mer enn femti årene han var med. Først som speider selv, så leder, gruppeleder og kasserer.

Noen mennesker «går» på speider’n, men Tore «var» speider. Det er svært mange mennesker her i Mjøndalen som er blitt berørt av arbeidet hans i speider’n, både de som er barn og unge nå, men også de som har vært speidere i tidligere generasjoner.

Tore var en god og stø voksenperson som tok ansvar og alltid stilte opp og ordnet opp, enten det var kjøring av kanohenger, regnskap, turer og leirer, eller leik og moro. Han lot folk vokse med oppgaver gjennom å få økt tillit og ansvar. Samtidig var han alltid tilgjengelig om noen har trengt hjelp eller støtte. Han har brydd seg om den enkelte, uansett alder, personlighet og utgangspunkt. Han har latt folk få utvikle seg og bety noe i en større sammenheng.

Vi lyser fred over Tore Næs gode minne.

Runi Steen, gruppeleder i Mjøndalen MKS Speidergruppe

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X