BIBELSKOLEN: – Lærerne er veldig støttende, og vi er takknemlig for kontakten med dem, sier Elisabeth T. Jacobsen (t.v.) og Mathilda Wilhelmsson. (Foto: Trond Filberg) 


Vi investerer for hele livet

Både elever og staben ved Ansgar bibelskole opplever at året ungdommene er sammen, gir varige resultater, både for tro og personlig utvikling. Bibelskolen har plass til mange flere elever.

Terje Watne er inspektør ved Ansgar bibelskole (Foto: Trond Filberg)

– Min opplevelse er at mange ungdommer har et oppriktig ønske om å lære mer om innholdet i troen de allerede har. De vil finne mer ut om hvordan de kan leve i Guds plan og være ledet av ham, sier Terje Watne. Han er inspektør ved Ansgar bibelskole. Det er mye som rører ham når han ser hvor stor betydning oppholdet på skolen har for ungdommene.

– Noen kommer til hit med planene klare for livet videre. Andre er i helt motsatte enden av skalaen, de har ikke klare planer i det hele tatt. Her får hjelp til å stake ut veien videre. Noen opplever at planer endres. Noen opplever kall til tjeneste.

Ansgar bibelskole har campus på Hånes, nord for Kristiansand by. Skolen ligger nydelig til ytterst på tangen, og har flotte uteområder og nye internatbygg. Hovedbygningene ble også utvidet og åpnet i fjor med flere rom for musikk og undervisning, ny kantina og migleområder. Ansgarskolen eies av Misjonskirken Norge.

Åpen for Guds ledelse

– Jeg har aldri vært i et så stort kristent fellesskap før. Der jeg kommer fra er det veldig få kristne ungdommer, sier Mathilda Wilhelmsson med litt svensk uttalelse. Hun er fra Jakobstad i Finland, og valgte å ha ett år i Norge på bibelskole før hun skulle reise tilbake for å studere.

Nå er hun ikke så sikker lenger.

– Jeg har jeg sagt til Gud nå, har du noen andre planer for neste år, så får du vise meg det. Så kanskje jeg blir lengre i Norge, smiler Mathilda.

Elisabeth og Mathilda er blitt gode venner på bibelskolen. (Foto: Trond Filberg)

En trygg plass å være

Ved siden av henne sitter Elisabeth T. Jacobsen. Hun er fra Ålesund, og de to er blitt gode venner i løpet av skoleåret. De er begge enige om at dette er et godt sted å være.

– Skolen er jo en veldig trygg plass. Vi får lov til å feile og prøve ut, vi kan komme med våre ting, sier Elisabeth. Hun merket i startet at det var litt krevende å finne hvem hun ville trives best med. Nå har hun fått venner og har mange fine samtaler og fellesskap med de andre.

– Dette er mitt mest innholdsrike år noen gang. Jeg får så mange fine minner, sier Mathilda. Hun synes lærerne er veldig støttende, og jeg er glad og takknemlig for kontakten med dem.

Elisabeth nikker. De var begge disippellinja til Colombia i februar. Der ble det mange nye minner, ikke minst i møte med barna som de var sammen med i lek og aktiviteter.

Tidligere i år var Elisabeth og Mathilda i Colombia sammen med flere elever fra bibelskolen. Der møtte de volontørene Emilie og Angie og colombianske ungdommer. (Foto: ABS)

Har et inkluderende fellesskap

– Flere elever har søkt hit alene uten å kjenne noen. De har søkt etter bibelskole og velger Ansgarskolen uten å vite så mye om hvem vi her fra før av. Derfor har vi investert i å ha fire miljøarbeidere for at alle skal kjenne seg inkludert, sier Terje.

Miljøarbeiderne er omtrent i samme alderen som elevene, og får dermed en annen type kontakt enn lærerne. Samtidig er både lærere og skoleprest Anne May tett på elevene og får mange fine samtaler. Det sterke fellesskapet som utvikles blant elevene i løpet av et skoleår, gir ofte vennskap for livet. Mange av dem velger å studere videre sammen, med den tryggheten det gir for livet videre, forteller Terje og skryter av lærerstaben som gir mye av seg selv utenom undervisningen.

For andre år på rad har bibelskolen felles tur for alle elevene til Israel og Vestbredden. I tillegg er det felles tur til Vegårtun leirsted. Linjeturene kommer i tillegg.

– Vi har søkelys på praksis, så elevene også kan anvende det de lærer. Blant annet så ser vi nå på muligheten for at disippelklassen kan få tilbud om å følge en pastor eller leder i en kortere periode i løpet av skoleåret.

Ta studiepoeng på bibelskolen

Terje håper flere misjonskirker kan løfte fram mulighetene ungdommene til å ta et år på Ansgar bibelskole som eier av vårt eget kirkesamfunn. Han utfordrer menighetene til å investere i ungdommene ved å hjelpe dem økonomisk for å gå på bibelskolen.

For neste skoleår er det mulig å søke seg inn nå, og bibelskolen tar opp elever helt ut i september. Fra i fjor høst kan elever ved bibelskolen ta inntil 30 studiepoeng i teologi mens de går der. Eksamener tas da på våren som privatist.

Av Trond Filberg, misjonsnytt.no

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X