ANSGARSKOLEN: – Jeg gleder meg til å ta fatt på denne jobben, sier Øyvind Skjegstad som blir ny rektor ved Ansgarskolen fra 2024. (Foto: Ann-Christin Østerberg) 


Ansgarskolen får nye ledere

Ansgarskolen har ansatt Øyvind Skjegstad som ny, kommende rektor, og Carl-Magnus Nystad tar over som ny styreleder.

Torsdag 15. juni kunngjorde Ansgarskolen hvem som overtar åremålsstillingen som rektor ved Ansgarskolen fra januar 2024 etter Ingunn Folkestad Breistein. Nåværende administrasjonsleder, Øyvind Skjegstad (57), har takket ja til å være rektor, både for Ansgar høyskole og Ansgar bibelskole. Stillingen innebærer også å være konsernleder for Ansgarskolen AS.

Glad og takknemlig

– Jeg er utrolig glad og takknemlig for å ha blitt tilsatt som rektor ved Ansgarskolen. Jeg ser frem til, om en stund, å ta fatt på nye oppgaver sammen en utrolig flott gjeng med ansatte, skrev Øyvind selv på sin Facebook-side da nyheten ble kunngjort.

Øyvind er godt kjent både på skolen og i Misjonskirken Norge. De siste årene har han vært administrasjonsleder på Ansgar høyskole. Han er førstelektor og har tidligere undervist på høyskolen i religionspedagogikk, kirke- og religionshistorie og praktisk teologi. Øyvind har dessuten arbeidserfaring fra Universitetet i Agder og Randesund misjonskirke.

Rektorstillingen ble utlyst 31. januar i år, og ansettelsesutvalget som har bestått av representanter fra Misjonskirken Norge, Misjonskirken UNG, Ansgarskolens ansatte og fra styret. Åremålet for stillingen er fire år med mulighet for forlengelse.

Tar over styreledervervet

Carl-Magnus Nystad

I skolens styremøte 8. juni ble Carl-Magnus Nystad (46) fra Notodden, konstituert som ny styreleder fram til neste eiermøte for skolen. Han ble valgt inn i styret på eiermøtet i mai 2022, og han har sittet to år før det som medlem i styret. I løpet av juni vil han formelt ta over ledervervet etter Anne Sæther som samtidig da trekker seg fra styret.

Carl-Magnus er i dag også styreleder ved Misjonskirken Notodden. Til daglig arbeider han ved Universitetet i Sørøst-Norge, der han er visedekan for grunnskolelærerutdanningene og praktisk pedagogisk utdanning.

Av Trond Filberg

Øyvind Skjegstad. (Foto: Ann-Christin Østerberg)

Ny rektor på Ansgarskolen

Nettartikkel 15. juni som kunngjorde utnevningen >>

Ansgar bibelskole tilbyr flere linjer for neste skoleår. Det er fortsatt mulighet til å søke om elevplass!

Se mer om bibelskolen og hvordan søke >>

Nettsak om hva elevene opplever ved bibelskolen – april 2023 >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X