SKAPER HÅP: Vårt mål er å dele de gode nyhetene om Jesus Kristus med mennesker som er knust og bortkomne, slik at liv kan forvandles, familier bli gjenopprettet og lokalsamfunn få håp, deler staben ved Gateway to Hope, en av våre samarbeidsorganisasjoner i Calarasi, Romania.

F.v.: Reinhard, Darcey, Michael, Miki, Anca, Danny (Ancas sønn), Carmen og Ana. Foto: Reinhard Neufeldt.


Håp når livet brister

Sofia og hennes seks barn bodde i et voldelig hjem. En dag ble de forlatt og stod uten noen ting. Kjærligheten de ble møtt med på et familiesenter skulle endre alt.

-Vi flyttet til Romania i 2009 og har tjent som misjonærer her i 14 år nå, forteller Reinhard og Darcey Neufeldt. De er opprinnelig fra Canada, men bor i Calarasi, sør-øst i Romania på grensa til Bulgaria. Der har de bygd seg et hjem i landsbyen Rasa, et lite, stille sted ca. 15 minutters kjøretur fra Calarasi by.

Kalt til Romania

-I 1991 adopterte vi vår yngste datter fra Romania, forteller misjonærparet. -På den reisen ble hjertene våre knust for folket i Romania og de store behovene vi så der. Det begynte en prosess i oss, og da datteren vår var ferdig på skolen i Canada valgte vi å flytte, forteller de videre.

I dag leder de stiftelsen «Gateway to Hope» og har bygd opp et familiesenter i Rasa for kvinner og barn i sårbare livssituasjoner.

Misjonær Reinhard Neufeldt på hjemmebesøk. Foto: Neufeldt.

Misjonær Darcey Neufeldt med ei av jentene som har fått julegave. Foto: Neufeldt.

Nytt håp

-Da Sofia og hennes seks barn kom til oss var de sultne, kalde og hadde opplevd mye misbruk, forteller Darcey. På familiesenteret i Rasa ble alle deres fysiske behov møtt, de fikk emosjonell støtte og hørte for første gang om Guds kjærlighet og nåde.

-Gjennom omsorgen og kjærligheten til staben lærte denne familien at Gud elsker dem betingelsesløst, uavhengig av hva de har gjort eller hva som har blitt gjort mot dem, deler Reinhard.

-I dag bor de for seg selv, barna går på skolen, Sofia er med i en ukentlig bibelgruppe og vi støtter dem med mat og ved etter behov, forteller misjonærparet. -Selv om ikke alle historier er vellykkede, vet vi at Gud jobber og virker i livene til disse kvinnene og barna.

*Historien er anonymisert og Sofia er ikke hennes egentlige navn.

Kvinnemøte på familiesenteret i Rasa. Foto: Neufeldt

Ungdomskveld på familiesenteret i Rasa. Foto: Neufeldt.

Utadrettet arbeid

På familiesenteret i Rasa kan det bo rundt 40 personer. Senteret har en egen stab som tar seg av mat og renhold, samt oppfølging av de som bor der. Det siste året har senteret fungert som flyktningmottak for kvinner og barn fra nabolandet Ukraina.

-Vårt mål er å dele de gode nyhetene om Jesus Kristus med mennesker som er knust og bortkomne, slik at liv kan forvandles, familier bli gjenopprettet og lokalsamfunn få håp, forteller misjonærene Reinhard og Darcey.

Gateway to Hope driver og ulike diakonale tilbud i nærområdet som samlinger for ungdom, enker og hjemmebesøk til utsatte familier. Hver jul deler de ut julegaver til barn og matposer, inkludert ved for vinteren, til familier de er i kontakt med.

Nye samarbeidspartnere

Gateway to Hope er en av Misjonskirken Norges nye samarbeidspartnere i Calarasi. Årets julekampanje har som mål å bidra konkret med:

  • 300 julegaver til barn (90 kroner stykk)
  • 80 matposer og ved til vanskeligstilte familier (300 kroner stykk).

Når dette behovet er dekket inn vil overskuddet fra kampanjen gå til det langsiktige misjonsarbeidet som drives i Calarasi gjennom året. Samarbeidet med Gateway to Hope er en del av dette.

Se promofilm for Julekampanjen med hilsen fra Reinhard og Darcey:

Gi en gave til Julekampanjen og misjonsarbeidet!

→ Gi med bankkort eller Vipps via vår giverside >>

→ Vipps en gave til #117008

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X