BARNAS LIV & VEKST

Takk for at du kommer på Liv & Vekst med barn! De gir så mye liv og energi til festivalen, til glede for oss alle. I tillegg har vi i festivalkomitéen stor tro på hva ei festivaluke kan få av betydning, både i forhold til barnets tro på Jesus og i forhold til deres vennskap med andre. 

De aldersinndelte samlingene foregår onsdag-lørdag fra kl. 18.00. Vi deler barna inn i følgende aldersgrupper:

  • Tweens er for de som starter i sjette og sjuende klasse til høsten. Se eget program og informasjon for Tweens >>
  • 24/7 for barna som skal begynne i andre til femte klasse til høsten.
  • SuperDuper fra 3 år og til og med dem som starter i 1. klasse til høsten.
  • Krabbekrok fra 0-2 år.

Viktig informasjonsmøte for foreldrene: onsdag 10. juli kl. 15.30 i Peisestua, Hovedbygget. Se mer om dette lenger ned på nettsiden.

Kontaktperson for barnas program og opplegg er Linda Andernach Johannesen (bildet), konsulent i Misjonskirken UNG. Hun kan kontaktes med e-post linda@mknu.no.

Aldersinndelte samlinger

24/7

For barna som skal begynne i andre til femte klasse til høsten.

Her blir det kreativ forkynnelse, lek og gruppeaktiviteter, alt tilpasset aldersgruppen, og det er Elise Igland og Ellen Berdine Drønen fra Ytre Randesund og Lista som inviterer.

24/7 skjer i Turnhallen, vegg i vegg med Stavernhallen, og begynner kl. 18.00 (onsdag, torsdag og lørdag).

Fredag blir det først underholdningskveld kl. 18.00. Den er for barn 3-8 år – med mulighet for de som er litt eldre, dersom det er plass. Stikkord for denne samlingen er fest, fjas og moro! Dette blir i «Teatersalen» i internatbygget Vestly. Deretter (kl. 20.00) blir det 24/7-samling, mens Tweens og voksne er på Powerstation.

For at alle barna skal kjenne seg trygge og bli kjent med andre, deler vi dem inn i smågrupper på cirka ti barn. I Checkin kan barna komme med ønsker om hvem de vil være sammen med, og vi garanterer at de får være på gruppe med minst én av dem de har ønsket seg.  I gruppene er det et enkelt opplegg med både samtale, lek og aktiviteter. I tillegg har vi vakter som er med og ivaretar sikkerheten. For å ha nok voksne, blir foresatte tildelt økter de må være med som enten smågruppeledere eller vakter. Foresatte kan melde sin ønsker om dette i påmeldingen i Checkin, men for å få det til å gå opp, kan det hende at noen får andre oppgaver enn det de ønsket. NB: Det kreves ingen forberedelse fra de foresatte, og både vakthold og gruppeaktiviteter er lagt opp slik at enhver kan få det til.

Logo SuperDuper

SuperDuper

For barn fra 3 år til og med barn som starter i første klasse til høsten.

Torunn Fidje Lian , Jorunn Lohne og Julia Rose Game (Randesund og Hellemyr) inviterer til SuperDuper, og gleder seg til å leke, synge og danse med barna, og til å fortelle dem om Jesus. Barna får også anledning til å boltre seg i apparatene i Turnhallen. Barna på SuperDuper må være i følge med en voksen de kjenner.

SuperDuper starter kl. 18.00 og er i andre etasje på Turnhallen, vegg i vegg med Stavernhallen (i «Aktivitetsrommet»). Denne samlingen skjer onsdag, torsdag og lørdag. På SuperDuper blir det god tid til lek, både organisert fra lederne og fritt. 

Fredag kveld blir annerledes! Da vi inviterer til en underholdningskveld for alle barn fra 3-8 år (… med mulighet for de som er litt eldre til også å være med. De barna som trenger hjelp og trygghet fra kjente voksne, må være der sammen med en voksen). Stikkord for underholdningskvelden er fest, fjas og moro, og vil være i «Teatersalen» i internatbygget Vestly.

Barna må være i følge med en voksen. Vi anbefaler småbarnsforeldre til å samarbeide i dette, slik at man f.eks. tar en kveld hver der man har ansvaret for hverandres barn. For å ivareta sikkerheten rundt barna, setter vi opp noen vakter til hver samling. For å få nok voksne, må de foresatte ta en eller to økter som vakter i løpet av uka. Foresatte kan melde sin ønsker om dette i påmeldingen i Checkin, men for å få det til å gå opp, kan det hende at noen får andre oppgaver enn det de ønsket. 


Krabbekroken

Logo Krabbekroken

Krabbenkroken er i 2. etasje i Turnhallen for de aller yngste (0-2 år) sammen med foreldre. Lokalet er i andre etasje innerst i korridoren.

Her kan de minste leke på krabbematter. Lokalene har kjøkken og nærhet til toaletter. Det er overføring av lyd til Krabbekroken fra møtene i Stavernhallen.

ALLE SAMMEN-MØTER

Eirik, Maria og Benedicte fra Misjonskirken Lyngdal!

Alle sammen-møter kl. 10.00 torsdag, fredag, lørdag og søndag i Stavernhallen.

Alle Sammen-møtene er for barn, unge og voksne i alle aldre. Misjonskirken Lyngdal har ansvaret for årets møter, med blant annet Eirik Vikse, Benedicte Stuestøl og Maria Kvavik bak mikrofonene.

Møtet vil foregå en snau time. Det blir opplevelser med Jesus og mennesker, med rom for lek og moro, alvor og ro, lovsang, dans og tilbedelse.  Lørdag vil skille seg litt ut, da Lyngdal-gjengen inviterer til SuperLørdag! Kom med forventing, og gled deg til å se både store og små lyngdøler utfolde seg på scenen.

Alle Sammen-møte i 2023. (Foto: Trond Filberg)

Aktiviteter på området

Festivalområdet innbyr til lek og aktiviteter som hoppeslott, fotball, volleyball, klatring i trær, bading og sykling.

Fotball: Det blir organisert fotball for barna på kunstgressbanen torsdag og fredag kl. 13.00-14.00.

Hoppeslott: Fra torsdag til lørdag blir hoppeslottet blåst opp fra kl. 12.30 til 14.30.

Kreativt verksted: Fredag kl. 16.30 blir det kreativt verksted for barn og tweens. Her kan man lage armbånd sammen med volontørene fra Colombia. Alt som selges går til inntekt for misjonsarbeidet.

Misjonsmarked: Lørdag er det boder og aktiviteter, alt til inntekt for misjonsarbeidet.

Misjonsløpet: Lørdag kl. 15.00 løper vi for Colombia! Skal du delta kan du ta løpet som dagens treningsøkt, eller du kan kle deg ut og fjase gjennom løypa, eller gjøre det sammen som ei gruppa med kreative innslag.

Les mer om formålet for Misjonsløpet >>

Viktig info til voksne

Onsdag 10. juli kl. 15.30 blir det en viktig foreldresamling der vi informerer om opplegget for barna. Dette skjer i Peisestua, i andre etasje i Hovedbygget.

Takk for at du tar med deg barn på Liv & Vekst sommerfestival. Det kan ha stor betydning, både for å få varige venner, og for å lære mer om og bli bedre kjent med Jesus. Vi snakker ofte om «Levende tro» eller «tro i hjemmet». I sommer håper jeg vi også kan snakke om «tro i campen». For å gi en liten håndsrekning til dette, vil alle som har barn som deltar i et av oppleggene, få et skriv med informasjon om hva som skjer i de forskjellige oppleggene. Da kan foreldre og voksne snakke videre med barna om det de har opplevd og hørt.

For å skape en best mulig festival for de yngste, trenger vi voksne hender og føtter. Derfor må alle som har barn med være med å bidra litt hver. Dere blir satt opp enten som smågruppeleder eller vakt i den aldersgruppa dere selv har barn. Vi forsøker at det holder med en eller to økter i løpet av uka. Ved påmelding i Checkin kan dere krysse av for hva slags oppgave dere helst vil ha med barna; vi forsøker å etterkomme ønskene så langt det går. Ingen av oppgavene krever forberedelse, og du vil få det du trenger av oss når samlingen finner sted. En ukes tid før sommerfestivalen vil du få e-post som gir deg den info du trenger.

På forhånd takk for velvilje i dette! Sammen vil vi kunne skape en så god uke som mulig for barna våre! 

Les også informasjonsheftet som alle får etter påmeldingen. Spørsmål kan rettes til Linda.