Sommerfestivalen vil gi gode opplevelser for hele familien, ikke minst for barna!

Nettsiden er oppdatert 18.09.2023. Programmet under gjelder for helst for 2023, men mye blir likt i 2024!

Samlinger for hele familien

Alle sammen-møter

Når? Torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 10.00 i Stavernhallen.

Alle Sammen-møtene er for barn, unge og voksne i alle aldre. Grimstad misjonskirke har ansvaret for årets møter, og de inviterer alle til en snau times opplevelse med Jesus og mennesker. Det blir rom for lek og moro, alvor og ro, lovsang, dans og tilbedelse. Talere er Isak Voie, Rebecca Aanonsen, Helene Igland Steinsland og Viggo Klausen, mens Stagedive Live har ansvaret for musikken. Kom – uansett alder! 

Foto fra Alle Sammen-møte på Liv & Vekst sommerfestival 2022. Knut Moholt fra Grimstad misjonskirke hadde fått inn en stor maskin på scenen. (Foto: Trond Filberg)

Aldersinndelte samlinger

Program onsdag-lørdag

Tweens

Tweens er for barna som starter i sjette og sjuende klasse til høsten, og de har sine samlinger ute på fotballbanen og inne i Turnhallen.  

Opplegget for Tweens er todelt: 

Tweens Summer Games, TSG, begynner kl 18:00 og er på fotballbanen ved Stavernhallen. Her blir det bl.a. Kompani Johannessen, Sistemann ut – TSG-edition og Tweens talenter. Rett og slett mye lek og moro. 

OneHour  begynner kl 19.30 og er en times lang samling inne i Turnhallen. Her blir det lek, konkurranser, taler, sang, grupper og Jesus.  

 I begge samlingene vil det være fokus på at de unge kan bli kjent med hverandre og få en god leiropplevelse. For å ivareta sikkerheten på TSG og OneHour, bruker vi foresatte som vakter. På samme måte bruker vi foresatte som smågruppeledere på OneHour. Både vakthold og gruppeaktiviteter er lagt opp slik at enhver er i stand til å få tildelt det ansvaret.  

OneHour vil foregå onsdag, torsdag og lørdag. Fredag kveld blir ting litt annerledes, da festivalens deltakere fra tweens-alder og oppover blir med på Stagedive’s Powerstation kl 20. Da blir det et skikkelig stormøte!  

 I tillegg setter vi av et eget område til «Tweens hang out». Der kan tweensen komme og være sammen, uten at det er et organisert opplegg eller voksne til stede. Her blir det lagt til rette for spill, lek og samvær.  Vi oppfordrer alle i aldersgruppa til å være med! 

 Det er Skien misjonskirke som har ansvaret for Tweens, akkurat slik de hadde i fjor. Vi syns det er så kult at de vil gjøre det igjen! 

24/7 – kl. 18.00

24/7 er samlingen for barna som skal begynne i andre til femte klasse til høsten. 24/7 er i Turnhallen, vegg i vegg med Stavernhallen, og begynner kl. 18.00. Her blir det kreativ forkynnelse, lek og gruppeaktiviteter, alt tilpasset aldersgruppen.  

For at alle barna skal kjenne seg trygge og bli kjent med andre, deler vi dem inn i smågrupper på cirka ti barn. I Checkin kan barna komme med ønsker om hvem de vil være sammen med, og vi garanterer at de får være på gruppe med minst èn av dem de har ønsket seg.  

I gruppene er det et enkelt opplegg med både samtale, lek og aktiviteter. I tillegg har vi vakter som er med og ivaretar sikkerheten.  

For å ha nok voksne, blir foresatte tildelt økter de må være med som enten smågruppeledere eller vakter. Foresatte kan melde sin ønsker om dette i påmeldingen i Checkin, men for å få det til å gå opp, kan det hende at noen får andre oppgaver enn det de ønsket. NB: Det kreves ingen forberedelse fra de foresatte, og både vakthold og gruppeaktiviteter er lagt opp slik at enhver kan få det til. 

Det er Therese Bråtberg fra Vågsbygd og Helene Igland Stensland fra UNG/Grimstad som har ansvaret for 24/7. 

24/7 vil foregå onsdag, torsdag og lørdag. Fredag kveld blir ting litt annerledes, da vi inviterer til en underholdningskveld for alle. Barn fra 3-8 år er hjertelig velkommen – og det er mulig også for de som er litt eldre å være med. Stikkord for denne samlingen er fest, fjas og moro! Underholdningskvelden blir i «Teatersalen» i internatbygget Vestly. 

Men det blir «vanlig» 24/7 fredag også, men da kl 20, parallelt med Powerstation, der alle fra tweens-alder og oppover er invitert.  

SuperDuper kl. 18.00

SuperDuper er for barn fra 3 år og opp til og med dem som starter i 1. klasse til høsten.  Denne samlingen begynner kl 18:00 og er i andre etasje på Turnhallen, vegg i vegg med Stavernhallen (i «Aktivitetsrommet»). Barna må være i følge med en voksen. Vi anbefaler småbarnsforeldre til å samarbeide i dette, slik at man f.eks. tar en kveld hver der man har ansvaret for hverandres barn.  

For å ivareta sikkerheten rundt barna, setter vi opp noen vakter til hver samling. For å få nok voksne, må de foresatte ta en eller to økter som vakter i løpet av uka. Foresatte kan melde sin ønsker om dette i påmeldingen i Checkin, men for å få det til å gå opp, kan det hende at noen får andre oppgaver enn det de ønsket. 

På SuperDuper blir det god tid til lek, både organisert fra lederne og fritt. Temaet for undervisningen blir «Jesus vil være min beste venn for alltid, noe som vil bli forkynt og undervist på mange ulike og kreative måter. 

SuperDuper vil foregå onsdag, torsdag og lørdag. Fredag kveld blir ting litt annerledes, da vi inviterer til en underholdningskveld for alle barn fra 3-8 år. (Med mulighet for de som er litt eldre til også å være med. De barna som trenger hjelp og trygghet fra kjente voksne, må være der sammen med en voksen) Stikkord for Underholdningskvelden er fest, fjas og moro, og vil være i «Teatersalen» i internatbygget Vestly, parallelt med de voksnes kveldssamling i Hagekroa.

Krabbekroken

Krabbenkroken er i 2. etasje i Turnhallen for de aller yngste (0-2 år). Det er i andre etasje etasje innerst i korridoren. Her kan de minste leke på krabbematter. Lokalene har kjøkken og nærhet til toaletter. Det er overføring av lyd til Krabbekroken fra møtene.

Viktig info til voksne

Bedre sammen
Aller først: takk for at du tar med deg barna/barnet ditt på Liv&Vekst sommerfestival. Vi tror det kan ha utrolig stor betydning, både for å få varige venner, og for å lære mer om og bli bedre kjent med Jesus. Vi håper at det som skjer i barnas opplegg, vil være noe dere kan snakke videre om når dere reiser videre denne sommeren. Vi håper det kan bli til hjelp i å snakke sammen om både det gode og det som eventuelt er utfordrende i troen på og livet med Jesus.  

For å skape en best og tryggest mulig festival for de yngste, trenger vi voksne hender og føtter. Vi gjør det derfor slik at alle som har barn med seg på Liv&Vekst må være med å bidra litt hver. Derfor: du som foresatt blir satt opp enten som smågruppeleder eller vakt i den aldersgruppa du selv har barn. Vi forsøker å gjøre det slik at det holder med en eller to økter i løpet av uka. Ved påmelding i Checkin kan dere krysse av for hva slags oppgave dere helst vil ha med barna, men vi kan dessverre ikke garantere at du får akkurat det du ønsket det. Det vi imidlertid kan garantere, er at ingen av oppgavene krever forberedelse, og du vil få det du trenger av oss når samlingen finner sted. 

Noen dager før sommerfestivalen vil du få e-post som gir deg den info du trenger. På forhånd takk for velvilje i dette! Sammen vil vi kunne skape en så god uke som mulig for barna våre!   

Onsdag 12.juli blir det en viktig foreldresamling der vi informerer om opplegget for barna. Dette skjer i Peisestua, i andre etasje i Hovedbygge, kl. 15.30. Les også informasjonsheftet som alle får etter påmeldingen. 

Kontaktperson for barnas program og opplegg er Linda Andernach Johannesen (bildet). Hun kan kontaktes på linda@mknu.no  

Aktiviteter på området

Festivalområdet innbyr til lek og aktiviteter som hoppeslott, fotball, volleyball, klatring i trær, bading og sykling. Det blir organisert fotball på kunstgressbanen torsdag og fredag kl. 13.00 for barn og kl. 14.00 for voksne. Torsdag til lørdag blir hoppeslottet blåst opp.

Misjonsløpet på lørdag

Lørdag blir det misjonsløp kl. 15.00. Her kan alle som vil delta! Du kan velge om du tar det som dagens treningsøkt, om du kler deg ut og fjaser gjennom hele løypa, om du vil gjøre det til en aktivitet for barn og voksne sammen – eller noe helt annet. Valget er ditt! Dette er en morsom tradisjon som handler om å bety noe for andre, både ved å skape liv! Pengene går i sin helhet til årets misjonsprosjekt for Colombia.

Misjonsløpet info >>

Foldvik familiepark

Foldvik familieparken ligger om lag 4,5 km fra festivalområde. Kjør vestover på Helgeroveien, vei 301.

Adressen er Foldvikveien 53a, Stavern.

Se mer på nettsiden foldvik.no eller søk dem opp på facebook og se film og bilder – @foldvikfamiliepark.