Menighetsarbeid i og rundt Onestí

Da misjonærparet Dorthe og Cornel Pascu flyttet til Romania i 2006 startet de en husmenighet i deres egen leilighet i Onestí. I 2012 var husgruppa for stor til å samles i leiligheten, så de begynte å møtes i det som tidligere hadde vært en liten kafé. Kort tid etter var kafeen også for liten og i dag holdes gudstjenestene i leide lokaler i et stort bygg i sentrum av Onestí. Misjonskirken Norge bidrar økonomisk til leie av menighetsbygget.

Nå vil vi kjøpe kirkebygget og det pågår derfor en større innsamlingsaksjon! Gi en gave på Vipps #117008 eller via gavesiden.

Menighetsarbeidet i Onestí er i god vekst. Hver søndag er det gudstjeneste med mellom 50-60 besøkende. Det er et omsorgsfullt fellesskap som er engasjert i diakoni, evangelisering, menighetsplanting og barne- og ungdomsarbeid. Team fra menigheten besøker ofte nærliggende landsbyer for å dele evangeliet og av og til bidra med nødhjelp, som matutdeling, klær eller opprustning av varmekilder for den kalde vinteren i Romania.

Se klipp fra arbeidet på Cornel Pascu’s Youtube-kanal

Forvandlet landsby

Poduri er en av landsbyene som har blitt forvandlet etter flere besøk over lenger tid. Omtrent en times kjøretur fra Onesti ligger landsbyen som er preget av fattigdom og arbeidsledighet. For få år siden var det såpass mye kriminalitet at landsbyen ikke var anbefalt å besøke.

Så ble ekteparet Alin og Dorica kjent med Jesus på et av møtene til Cornel Pascu. Dorica er født og oppvokst i Poduri og ville vise misjonærene hvor hun kom fra. De store behovene i landsbyen gjorde sterkt inntrykk og den første reisen dit ble starten på flere besøk og nødhjelpssendinger. I 2015 ble det startet en teltmenighet med plass til hundre personer, som ledes av Alin og Dorica. Hver søndag samles folk fra Poduri til gudstjeneste og barna har egne samlinger i løpet av uka.

Teltmenighet i Marcesti

Etter mange års evangelisering i det fri har det også blitt satt opp et møtetelt i landsbyen Marcesti. Teltmenigheten ble innviet med julefest i desember 2022 og hele landsbyen var invitert. Misjonærparet Pascu synes det er fantastisk at de nå kan begynne arbeidet med å plante og bygge opp en menighet i Marcesti (bildet øverst er Cornel Pascu sammen med barn fra Marcesti).

Etter mange år med landsbybesøk har menigheten i Onesti bygd seg opp et stort nettverk. Håpet er å kunne plante flere menigheter i disse landsbyene etter hvert, slik som i Poduri og Marcesti.